Den tillplattade hamburgaren är här för att stanna. Underbart gott i all sin enkelhet, ännu godare tillsammans med egna picklade gurkskivor och majonnäs!
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
215,15 kr
800 g
nötfärs, blandfärs eller högrevfärs
8 skivor
cheddarost
4 st
hamburgerbröd briochetyp
2 dl
majonnäs
4 msk
sweet chilisås
1 msk
flingsalt
1 tsk
svartpeppar
B&B Pickles
750 g
skivad gurka
1.5 msk
salt
1 st
tunnskivad silverlök
2 dl
socker
1.25 dl
äppelcidervinäger
0.5 dl
rörsocker
1.5 msk
senapsfrön
1 tsk
örtsalt
0.5 tsk
gurkmeja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
800 g
nötfärs, blandfärs eller högrevfärs
8 skivor
cheddarost
4 st
hamburgerbröd briochetyp
2 dl
majonnäs
4 msk
sweet chilisås
1 msk
flingsalt
1 tsk
svartpeppar
B&B Pickles
750 g
skivad gurka
1.5 msk
salt
1 st
tunnskivad silverlök
2 dl
socker
1.25 dl
äppelcidervinäger
0.5 dl
rörsocker
1.5 msk
senapsfrön
1 tsk
örtsalt
0.5 tsk
gurkmeja
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Blanda gurka med salt och låt dra ca 1 timme, sila av vätskan.
2. Blanda ner silverlöken.
3. Koka upp alla ingredienser till lagen och häll över gurkan. Täck med folie och låt svalna, helst i kyl över natten. Förvara i glasburk.
4. Blanda samman majonnäs med sweetchili, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
5. Forma bollar av färsen, ca 100 g per st.
6. Hetta upp ett par stekpannor, gärna gjutjärn så det börjar ryka.
7. Lägg i 1 eller 2 bollar och platta ut med stekspade eller smashjärn. Krydda med salt och peppar och stek 2-3 minuter innan de vänds.
8. Krydda och lägg på ostskivor så att de smälter ner i burgaren.
9. Rosta bröden på insidan i het panna, lägg på pickles, burgare, en klick majo och lock. 10. Servera med pommes och extra pickles.
Köpklart recept för totalt
215,15 kr
Köpklart recept för
215,15 kr