Recept från i säsong: december 2016
60 min
26 ingredienser
Köpklart recept för totalt
926,92 kr
RÖDVINSSÅS
3 dl
rödvin
3 st
schalottenlökar, finhackade
1 st
morot, tärnad
4 dl
vatten
2 msk
tomatpuré
2 st
lagerblad
1.5 st
oxbuljongtärning
1 msk
maizena
PROVENCALSKA GRÖNSAKER
1 st
röd paprika, klyftad
1 st
gul paprika, klyftad
1 st
rödlök, klyftad
1 pk
cocktailtomater
1 fp
haricots verts
12 st
vitlöksklyftor
1 kruka
timjan
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
SMÖRDEGSINBAKAD OXFILÉ
1 st
smördeg (4 st ark. ca 10x10 cm)
1 st
schalottenlök finhackad
1500 g
grovtärnade champinjoner
1 msk
smör
800 g
oxfilétournedou (ca 4 port)
1 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
RÖDVINSSÅS
3 dl
rödvin
3 st
schalottenlökar, finhackade
1 st
morot, tärnad
4 dl
vatten
2 msk
tomatpuré
2 st
lagerblad
1.5 st
oxbuljongtärning
1 msk
maizena
PROVENCALSKA GRÖNSAKER
1 st
röd paprika, klyftad
1 st
gul paprika, klyftad
1 st
rödlök, klyftad
1 pk
cocktailtomater
1 fp
haricots verts
12 st
vitlöksklyftor
1 kruka
timjan
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
SMÖRDEGSINBAKAD OXFILÉ
1 st
smördeg (4 st ark. ca 10x10 cm)
1 st
schalottenlök finhackad
1500 g
grovtärnade champinjoner
1 msk
smör
800 g
oxfilétournedou (ca 4 port)
1 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Fräs lök och morötter i en kastrull på svag värme i 5 min så att det tar färg.
2. Tillsätt vin, vatten och övriga ingredienser och låt koka ner till hälften utan lock. Smaka av med salt och peppar.
3. Sila såsen och tryck ut vätskan. Häll tillbaka den i kastrullen och red av med Maizena.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Lägg lök, vitlök, paprika i en ugnsfast form, ringla över olivolja, lägg på timjan, salta och peppra. Baka i ugn 10 min, tillsätt sedan bönorna och baka ytterligare 5 min. Ta ut och vänd ner tomaterna.
6. Stek samman lök och svamp i smör tills all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
7. Krydda oxfilén med salt och peppar, bryn runt om i smör. Baka i ugn 10 min eller till innertemperatur av 45°. Ta ut och låt svalna.
8. Höj ugnen till 200°.
9. Lägg 1 msk svamphack på varje smördegsark, lägg en skiva oxfilé́ på, pensla kanterna med äggula och vik ihop. Pensla med äggula runt om.
10. Baka oxfilén i ca 15 min eller till en innertemperatur av 56° Ta ut och låt vila. 11. Dela oxfilépaketen och servera med rostade grönsakerna och rödvinssås.
Köpklart recept för totalt
926,92 kr
Köpklart recept för
926,92 kr