Hemköp

Smördegsgaletter med ricotta och kronärtskocka

Bonjour! Ge våren en lite franskare känsla med ett par galetter eller två! Smörigt, frasigt och alldeles otroligt gott.

45 min

Smördegsgaletter med ricotta och kronärtskocka

Ingredienser

  • 250 g
    ricotta
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 st
    citron
  • 1 krm
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 300 g
    kronärtskocka (avrunnen vikt)
  • 1 rulle
    smördeg
  • 25 g
    ärtskott
  • 50 g
    parmesan, hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ricottan med riven vitlök, zesten från en citron, 1 msk citronjuice, salt och peppar.
  3. Låt kronärtskockorna rinna av och torka dem med hushållspapper. Skär i mindre bitar.
  4. Skär smördegen i sex bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt, nagga med en gaffel. Fördela ricottan och kronärtskockan över smördegen, lämna 1 cm av kanten fri.
  5. Grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och är gyllene, ca 30 minuter. 
  6. Toppa med ärtskott, zesten från den andra citronen och hyvlad parmesan.

6 portioner

209,65 kr
Hemköp chat icon