Smördegsgaletter med ricotta och kronärtskocka

Bonjour! Ge våren en lite franskare känsla med ett par galetter eller två! Smörigt, frasigt och alldeles otroligt gott.

45 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

240,60 kr

Smördegsgaletter med ricotta och kronärtskocka
  • 250 g

    ricotta

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 st

    citron

  • 1 krm

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 300 g

    kronärtskocka (avrunnen vikt)

  • 1 rulle

    smördeg

  • 25 g

    ärtskott

  • 50 g

    parmesan, hyvlad

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 250 g

    ricotta

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 st

    citron

  • 1 krm

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 300 g

    kronärtskocka (avrunnen vikt)

  • 1 rulle

    smördeg

  • 25 g

    ärtskott

  • 50 g

    parmesan, hyvlad

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ricottan med riven vitlök, zesten från en citron, 1 msk citronjuice, salt och peppar.
  3. Låt kronärtskockorna rinna av och torka dem med hushållspapper. Skär i mindre bitar.
  4. Skär smördegen i sex bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt, nagga med en gaffel. Fördela ricottan och kronärtskockan över smördegen, lämna 1 cm av kanten fri.
  5. Grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och är gyllene, ca 30 minuter. 
  6. Toppa med ärtskott, zesten från den andra citronen och hyvlad parmesan.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

240,60 kr

Köpklart recept för

240,60 kr