Smördegsgaletter med ricotta och kronärtskocka
Bonjour! Ge våren en lite franskare känsla med ett par galetter eller två! Smörigt, frasigt och alldeles otroligt gott.
45 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
242,60 kr
250 g
ricotta
1 st
vitlöksklyfta
2 st
citron
1 krm
salt
1 nypa
svartpeppar
300 g
kronärtskocka (avrunnen vikt)
1 rulle
smördeg
25 g
ärtskott
50 g
parmesan, hyvlad
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
250 g
ricotta
1 st
vitlöksklyfta
2 st
citron
1 krm
salt
1 nypa
svartpeppar
300 g
kronärtskocka (avrunnen vikt)
1 rulle
smördeg
25 g
ärtskott
50 g
parmesan, hyvlad
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda ricottan med riven vitlök, zesten från en citron, 1 msk citronjuice, salt och peppar.
- Låt kronärtskockorna rinna av och torka dem med hushållspapper. Skär i mindre bitar.
- Skär smördegen i sex bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt, nagga med en gaffel. Fördela ricottan och kronärtskockan över smördegen, lämna 1 cm av kanten fri.
- Grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och är gyllene, ca 30 minuter.
- Toppa med ärtskott, zesten från den andra citronen och hyvlad parmesan.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
242,60 kr
Köpklart recept för
242,60 kr