Bonjour! Ge våren en lite franskare känsla med ett par galetter eller två! Smörigt, frasigt och alldeles otroligt gott.
45 min
Ingredienser
250 g
ricotta
1 st
vitlöksklyfta
2 st
citron
1 krm
salt
1 nypa
svartpeppar
300 g
kronärtskocka (avrunnen vikt)
1 rulle
smördeg
25 g
ärtskott
50 g
parmesan, hyvlad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda ricottan med riven vitlök, zesten från en citron, 1 msk citronjuice, salt och peppar.
Låt kronärtskockorna rinna av och torka dem med hushållspapper. Skär i mindre bitar.
Skär smördegen i sex bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt, nagga med en gaffel. Fördela ricottan och kronärtskockan över smördegen, lämna 1 cm av kanten fri.
Grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och är gyllene, ca 30 minuter.
Toppa med ärtskott, zesten från den andra citronen och hyvlad parmesan.