”Enkel lyx är den bästa. Tips! Passar lika bra till nyårsfesten” säger Catarina König.
20 min
DEKORATION
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Knaperstek baconet i en stekpanna. Det ska bli hårt och riktigt knaprigt. Lägg på hushållspapper för att överflödigt fett ska rinna av. Låt svalna helt. Mortla eller krossa till baconsmul.
3. Stansa ut formar av smördegen. Stansa med en rund form. Vill du göra fyrkanter — skär ut dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
4. Sätt in i ugnen och låt baka i 7–10 min tills bitarna ”puffat upp” och blivit gyllene. Ta ut, låt svalna.
5. Klicka eller spritsa på smetana och löjrom. Toppa med fint hackad rödlök, finskuren gräslök och baconsmul. Dekorera med en dillkvist.
12 portioner