Kan man toppa ett smörrebröd med precis vad som helst? Ja, nästan! I det här receptet har vi dock gått åt det klassiska hållet, och valt kallrökt lax och pepparrot. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
15 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
136,94 kr
4 skivor
rågbröd
150 g
färskost
0.5 msk
riven pepparrot (efter smak)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
dill
150 g
kallrökt lax
0.33 st
gurka
0.5 st
liten rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
4 skivor
rågbröd
150 g
färskost
0.5 msk
riven pepparrot (efter smak)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
dill
150 g
kallrökt lax
0.33 st
gurka
0.5 st
liten rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Blanda färskost och pepparrot.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
3. Hacka dillen fint och strö över cirka hälften över färskosten.
4. Fördela laxskivorna ovanpå.
5. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
6. Skär gurkan i sneda skivor och lägg en eller två skivor på varje bröd.
7. Toppa med rödlöksringar och strö över resten av dillen. Strö över valfria färska örter.
Köpklart recept för totalt
136,94 kr
Köpklart recept för
136,94 kr