Smörrebröd med kallrökt lax och pepparrot
Kan man toppa ett smörrebröd med precis vad som helst? Ja, nästan! I det här receptet har vi dock gått åt det klassiska hållet, och valt kallrökt lax och pepparrot. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
15 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
134,94 kr
4 skivor
rågbröd
150 g
färskost
0.5 msk
riven pepparrot (efter smak)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
dill
150 g
kallrökt lax
0.33 st
gurka
0.5 st
liten rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
4 skivor
rågbröd
150 g
färskost
0.5 msk
riven pepparrot (efter smak)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
dill
150 g
kallrökt lax
0.33 st
gurka
0.5 st
liten rödlök
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
1. Blanda färskost och pepparrot.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
3. Hacka dillen fint och strö över cirka hälften över färskosten.
4. Fördela laxskivorna ovanpå.
5. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
6. Skär gurkan i sneda skivor och lägg en eller två skivor på varje bröd.
7. Toppa med rödlöksringar och strö över resten av dillen. Strö över valfria färska örter.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
134,94 kr
Köpklart recept för
134,94 kr