Smörrebröd med kallrökt lax och pepparrot

Kan man toppa ett smörrebröd med precis vad som helst? Ja, nästan! I det här receptet har vi dock gått åt det klassiska hållet, och valt kallrökt lax och pepparrot. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

136,94 kr

Smörrebröd med kallrökt lax och pepparrot
  • 4 skivor

    rågbröd

  • 150 g

    färskost

  • 0.5 msk

    riven pepparrot (efter smak)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    dill

  • 150 g

    kallrökt lax

  • 0.33 st

    gurka

  • 0.5 st

    liten rödlök

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 4 skivor

    rågbröd

  • 150 g

    färskost

  • 0.5 msk

    riven pepparrot (efter smak)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 dl

    dill

  • 150 g

    kallrökt lax

  • 0.33 st

    gurka

  • 0.5 st

    liten rödlök

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Blanda färskost och pepparrot.

2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3. Hacka dillen fint och strö över cirka hälften över färskosten.

4. Fördela laxskivorna ovanpå.

5. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.

6. Skär gurkan i sneda skivor och lägg en eller två skivor på varje bröd.

7. Toppa med rödlöksringar och strö över resten av dillen. Strö över valfria färska örter.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

136,94 kr

Köpklart recept för

136,94 kr