Att sött och salt kompletterar varandra är ingen nyhet. Men att prosciutto är galet gott till just grillad persika och pepprig krasse, är kanske inte sedan gammalt? Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
15 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
134,44 kr
4 skivor
rågbröd (eller surdegsbröd)
150 g
färskost
1 tsk
rivet citronskal
1 st
vitlöksklyfta
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
4 st
salladsblad
8 skivor
prosciutto
2 st
morgna persikor
1 ask
smörgåskrasse (eller andra valfria örter)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
4 skivor
rågbröd (eller surdegsbröd)
150 g
färskost
1 tsk
rivet citronskal
1 st
vitlöksklyfta
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
4 st
salladsblad
8 skivor
prosciutto
2 st
morgna persikor
1 ask
smörgåskrasse (eller andra valfria örter)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Blanda färskosten med citronskal och riven vitlök, smaka av med salt och svartpeppar.
2. Lägg ut bröden och bred på ett tjockt lager av färskostkräm.
3. Dela persikorna i klyftor, pensla dem med olja och grilla dem på snittytorna tills de fått färg. Låt svalna.
4. Dressa brödskivorna med salladsblad, prosciutto och grillad persika. Avsluta med klippt krasse.
Köpklart recept för totalt
134,44 kr
Köpklart recept för
134,44 kr