Smörrebröd med prosciutto och grillad persika

Att sött och salt kompletterar varandra är ingen nyhet. Men att prosciutto är galet gott till just grillad persika och pepprig krasse, är kanske inte sedan gammalt? Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

134,44 kr

Smörrebröd med prosciutto och grillad persika
  • 4 skivor

    rågbröd (eller surdegsbröd)

  • 150 g

    färskost

  • 1 tsk

    rivet citronskal

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 4 st

    salladsblad

  • 8 skivor

    prosciutto

  • 2 st

    morgna persikor

  • 1 ask

    smörgåskrasse (eller andra valfria örter)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 skivor

    rågbröd (eller surdegsbröd)

  • 150 g

    färskost

  • 1 tsk

    rivet citronskal

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 4 st

    salladsblad

  • 8 skivor

    prosciutto

  • 2 st

    morgna persikor

  • 1 ask

    smörgåskrasse (eller andra valfria örter)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Blanda färskosten med citronskal och riven vitlök, smaka av med salt och svartpeppar.

2. Lägg ut bröden och bred på ett tjockt lager av färskostkräm.

3. Dela persikorna i klyftor, pensla dem med olja och grilla dem på snittytorna tills de fått färg. Låt svalna.

4. Dressa brödskivorna med salladsblad, prosciutto och grillad persika. Avsluta med klippt krasse.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

134,44 kr

Köpklart recept för

134,44 kr