Hemköp

Smörrebröd med prosciutto och grillad persika

Att sött och salt kompletterar varandra är ingen nyhet. Men att prosciutto är galet gott till just grillad persika och pepprig krasse, är kanske inte sedan gammalt? Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

Smörrebröd med prosciutto och grillad persika

Ingredienser

  • 4 skivor
    rågbröd (eller surdegsbröd)
  • 150 g
    färskost
  • 1 tsk
    rivet citronskal
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar
  • 4 st
    salladsblad
  • 8 skivor
    prosciutto
  • 2 st
    morgna persikor
  • 1 ask
    smörgåskrasse (eller andra valfria örter)

Gör så här

1. Blanda färskosten med citronskal och riven vitlök, smaka av med salt och svartpeppar.

2. Lägg ut bröden och bred på ett tjockt lager av färskostkräm.

3. Dela persikorna i klyftor, pensla dem med olja och grilla dem på snittytorna tills de fått färg. Låt svalna.

4. Dressa brödskivorna med salladsblad, prosciutto och grillad persika. Avsluta med klippt krasse.

4 portioner

Hemköp chat icon