Undrar om det finns någon som inte gillar räkmackor? Särskilt om majonnäsen är en hemgjord dillmajo, och mackan toppas med regnbågsrom. Förmodligen inte. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
340,32 kr
2 st
ägg
0.5 st
rödlök
4 skivor
surdegsbröd (eller rågbröd)
4 blad
salladsblad
1 kg
räkor med skal, färska eller tinade frysta.
80 g
regnbågsrom
Dillmajo
1.5 dl
rapsolja
1 kruka
hackad dill (spara några dillvippor till topping)
1 st
äggula
1 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Topping
6 st
rädisa
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
2 st
ägg
0.5 st
rödlök
4 skivor
surdegsbröd (eller rågbröd)
4 blad
salladsblad
1 kg
räkor med skal, färska eller tinade frysta.
80 g
regnbågsrom
Dillmajo
1.5 dl
rapsolja
1 kruka
hackad dill (spara några dillvippor till topping)
1 st
äggula
1 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Topping
6 st
rädisa
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Koka äggen cirka 5–6 minuter och låt svalna i kallt vatten.
2. Skiva äggen.
3. Skala rödlöken och skiva den tunt. Lägg åt sidan.
Dillmajo: (Tips: För en snabbvariant, blanda dilloljan försiktigt med en god, färdig majonnäs).
4. Mixa rapsolja och dill till en grön olja.
5. Lägg äggulan i en rostfri bunke, droppa över 2-3 droppar citronsaft och vispa sedan med elvisp medan du tillsätter den gröna oljan droppvis tills det binder, därefter i en fin stråle tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med pressad vitlök, rivet citronskal, salt och svartpeppar.
6. Skala räkorna.
7. Lägg ut bröden och bred på ett tjockt lager med dillmajonnäs.
8. Lägg på ett salladsblad på varje brödskiva, följt av skivat ägg.
9. Toppa med rikligt med räkor, lite rödlök och små klickar av regnbågsrom. Garnera med tunt skivade rädisor, rivet citronskal och dill.
Köpklart recept för totalt
340,32 kr
Köpklart recept för
340,32 kr