Hemköp

Smörstekt torsk med ägg och pepparrot

Fryst fisk blir kanon om den får tina ordentligt och sen stekas i smör. Smakar ljuvligt! Särskilt i sällskap av klassikerna ägg och pepparrot.

35 min

Smörstekt torsk med ägg och pepparrot

Ingredienser

  • 400 g
    torsk
  • 130 g
    smör (2 msk + 100 gram)
  • 800 g
    potatis, fast
  • 4 st
    ägg
  • 1.5 msk
    dill, hackad
  • 4 msk
    pepparrot, riven
  • 4 dl
    ärtor
  • 0.5 ask
    krasse
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, håll varm.

2. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor och låt dem vila i 15 minuter.

3. Koka äggen i sju minuter, spola dem i kallt vatten. Skala och hacka grovt.

4. Smält 2 msk smör och låt det puttra på medelvärme tills det blivit svagt gyllene, passa noga så att det inte blir för brunt eller bränt.
5. Lägg ner de hackade äggen i smöret och håll varmt.

6. Skala pepparroten och riv den fint på ett rivjärn.

7. Koka upp en kastrull med saltat vatten och sjud ärtorna någon minut. Häll av och håll varma.
8. Stek fisken gyllene på båda sidor i rikligt med smör.

9. Lägg upp på tallrikar tillsammans med den kokta potatisen, pepparroten och ärtorna.

10. Skeda över det brynta äggsmöret. Toppa med klippt krasse.

4 portioner

240,60 kr
Hemköp chat icon