Smörstekt torsk med ägg och pepparrot

Fryst fisk blir kanon om den får tina ordentligt och sen stekas i smör. Smakar ljuvligt! Särskilt i sällskap av klassikerna ägg och pepparrot.

35 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

220,65 kr

Smörstekt torsk med ägg och pepparrot
  • 400 g

    torsk

  • 130 g

    smör (2 msk + 100 gram)

  • 800 g

    potatis, fast

  • 4 st

    ägg

  • 1.5 msk

    dill, hackad

  • 4 msk

    pepparrot, riven

  • 4 dl

    ärtor

  • 0.5 ask

    krasse

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    torsk

  • 130 g

    smör (2 msk + 100 gram)

  • 800 g

    potatis, fast

  • 4 st

    ägg

  • 1.5 msk

    dill, hackad

  • 4 msk

    pepparrot, riven

  • 4 dl

    ärtor

  • 0.5 ask

    krasse

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, håll varm.

2. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor och låt dem vila i 15 minuter.

3. Koka äggen i sju minuter, spola dem i kallt vatten. Skala och hacka grovt.

4. Smält 2 msk smör och låt det puttra på medelvärme tills det blivit svagt gyllene, passa noga så att det inte blir för brunt eller bränt.
5. Lägg ner de hackade äggen i smöret och håll varmt.

6. Skala pepparroten och riv den fint på ett rivjärn.

7. Koka upp en kastrull med saltat vatten och sjud ärtorna någon minut. Häll av och håll varma.
8. Stek fisken gyllene på båda sidor i rikligt med smör.

9. Lägg upp på tallrikar tillsammans med den kokta potatisen, pepparroten och ärtorna.

10. Skeda över det brynta äggsmöret. Toppa med klippt krasse.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

220,65 kr

Köpklart recept för

220,65 kr