Vem älskar inte en ”bollo”?! I det här receptet maxar vi smakerna – utan att det tar lång tid att laga till.
30 min
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela varje fänkålshuvud i fyra bitar. Lägg dem på en liten ugnsplåt tillsammans med babytomaterna.
3 Ringla över lite olja och krydda med salt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
4. Bryn färsen i olivoljan. Salta och peppra. Sänk värmen.
5. Hacka lök och vitlök. Låt lök och timjan fräsa med färsen i några minuter.
6. Tillsätt pesto, finkrossade tomater, vatten och fond. Låt koka ihop under ca 15–20 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
7. Skär den rostade fänkålen grovt och lägg den i såsen tillsammans med de rostade tomaterna.
8. Blanda ihop såsen med pastan. Servera med riven parmesan.
4 portioner