En laxpudding på tema spansk tortilla, härligt matig med potatis, ägg och lök. Så perfekt när alla är hungriga och det är lite bråttom.
Tips! För att tillaga laxpuddingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 6 min på 135°C.
25 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
162,58 kr
200 g
gravad lax utan skinn
1 st
purjolök, strimlad
500 g
kokt potatis, skivad
5 st
ägg
0.5 dl
hackad dill (1 knippe plockad till servering)
125 g
smör (ca. 75 g till bryning + 50 g till stekning)
200 g
gravad lax utan skinn
1 st
purjolök, strimlad
500 g
kokt potatis, skivad
5 st
ägg
0.5 dl
hackad dill (1 knippe plockad till servering)
125 g
smör (ca. 75 g till bryning + 50 g till stekning)
1. Sätt ugnen på 150 grader (eller airfryern på 135 grader)
2. Fräs purjolök och potatis i smör i en stekpanna på medelvärme.
3. Vispa äggen i en bunke och blanda ner dill, krydda med salt och peppar och häll äggblandningen över potatis och lök.
4. Tillaga mitt i ugnen 7–8 minuter (eller i ett jämnt lager i airfryern i ca 6 minuter).
5. Ta potatisblandningen ur ugnen. Fördela den strimlade laxen på potatisen.
6. Bryn smöret och slå det över laxpuddingen. Avsluta med lite plockad dill.
Köpklart recept för totalt
162,58 kr
Köpklart recept för
162,58 kr