Hemköp

Snabb moussaka med potatisgratäng

En snabb moussaka för hela familjen gör du enkelt med nöt- eller annan färs. Servera med en fräsch spetskålssallad och pumpakrisp!

25 min

Snabb moussaka med potatisgratäng

Ingredienser

  • 500 g
    nöt- eller annan, valfri färs
  • 1 msk
    vegetabilisk olja
  • 1 st
    aubergine
  • 1 st
    gul lök
  • 1 burk
    färdig tomatpastasås med vitlök
  • 800 g
    färdig potatisgratäng
  • 1 dl
    hackad bladpersilja
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 0.5 tsk
    cayennepeppar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 0.5 st
    spetskålshuvud
  • 1 dl
    bladpersilja
  • 0.5 st
    pressad citron
  • 2 msk
    olivolja
  • 0.5 dl
    pumpakärnor
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    chiliflakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär aubergine och lök i små tärningar.

3. Fräs lök, aubergine och färs i olja i en stekpanna tills färsen har blivit genomstekt.

4. Häll i pastasås, kryddor och bladpersilja, blanda runt ordentligt.

5. Häll över allt i en ugnsfast form, täck över med potatisgratängen.

6. Toppa med riven parmesan. Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.

SPETSKÅLSALLAD: 
7. Hacka eller strimla spetskålen. Hacka bladpersiljan.

8. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar ”knäppa”, se upp så de inte bränns, salta!

9. Blanda kålen med citron, olivolja, salt + chiliflakes. Toppa med pumpakärnorna.

10. Servera salladen tillsammans med moussakan.
 

4 portioner

Hemköp chat icon