En snabb moussaka för hela familjen gör du enkelt med nöt- eller annan färs. Servera med en fräsch spetskålssallad och pumpakrisp!
25 min
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär aubergine och lök i små tärningar.
3. Fräs lök, aubergine och färs i olja i en stekpanna tills färsen har blivit genomstekt.
4. Häll i pastasås, kryddor och bladpersilja, blanda runt ordentligt.
5. Häll över allt i en ugnsfast form, täck över med potatisgratängen.
6. Toppa med riven parmesan. Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.
SPETSKÅLSALLAD:
7. Hacka eller strimla spetskålen. Hacka bladpersiljan.
8. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar ”knäppa”, se upp så de inte bränns, salta!
9. Blanda kålen med citron, olivolja, salt + chiliflakes. Toppa med pumpakärnorna.
10. Servera salladen tillsammans med moussakan.
4 portioner