Hemköp

Snabb tonfiskpizza

Enkel och hälsosammare variant på pizza. Den toppas med tonfisk, potatis, ruccola och oliver.
Recept från MSC och Sandra Mastio.

30 min

Snabb tonfiskpizza

Ingredienser

  • 1 burk
    MSC-märkt tonfisk
  • 4 st
    fullkornstortillabröd
  • 3 st
    kokta potatisar
  • 2 st
    mozzarella
  • 1 dl
    svarta oliver
  • 1.5 dl
    passerade tomater
  • 1 msk
    oregano
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • 30 g
    riven lagrad ost
  • 50 g
    ruccola
  • 4 msk
    olivolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220° C. Lägg tortillabröden på två plåtar med bakplåtspapper.

2. Blanda de passerade tomaterna med olivolja, salt, oregano och bred ut över bröden. Fördela tonfisken. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg dem över pizzorna.

3. Riv mozzarellan i mindre bitar och fördela ost och oliver jämnt över pizzorna. Grädda tills osten smält och fått färg. Ta ut pizzorna och ringla över olivolja, den rivna osten och ruccolan.

4 portioner

Hemköp chat icon