Snabba frallor utan jäst

Baka ett helt gäng klassiska frallor och frys in, så har du alltid riktigt gott bröd hemma. Allt du behöver ha hemma är mjölk, vetemjöl, bakpulver, salt och olja. Här finns vårt grundrecept!

10 min

Snabba frallor utan jäst

Ingredienser

  • 2.5 dl
    mjölk 3%
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 5 dl
    vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt olja och mjölk och rör samman till en lös deg, arbeta degen klibbfri med en träsked ett par minuter.
  4. Dela degen i 10 bitar och rulla till runda frallor.
  5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och skär ett par snitt på ytan med vass kniv.
  6. Baka ca 10 minuter.

10 portioner