Det här receptet är verkligen för alla, oavsett hur mycket man har bakat förut. Enkelt att baka, gott att äta! Receptet ger 2 limpor.
90 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
53,40 kr
1 l
filmjölk
3.5 dl
rågkross
1 dl
hela linfrön
1 dl
hela pumpakärnor
2 tsk
bikarbonat
2 tsk
salt
1 dl
mörk sirap
0.5 dl
havrekli
12 dl
rågsikt
1 l
filmjölk
3.5 dl
rågkross
1 dl
hela linfrön
1 dl
hela pumpakärnor
2 tsk
bikarbonat
2 tsk
salt
1 dl
mörk sirap
0.5 dl
havrekli
12 dl
rågsikt
1. Värm ugnen till 175 ̊. Rör samman fil, sirap och bikarbonat och blanda med övriga ingredienser i en stor skål. Rör om ordentligt.
2. Smörj två 1,5-liters brödformar och fördela smeten jämnt i dem.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Brödet är färdigt när det släpper från kanterna och är genomgräddat. Testa gärna med en baksticka som du sticker in i mitten av brödet. Degen ska vara lite smulig och fuktig men inte kladdig. Om brödet får för mycket färg innan det är färdigbakat kan du täcka över med lite aluminiumfolie.
4. Vänd ut bröden ur formarna direkt efter bakning och låt svalna under bakduk på galler.
Köpklart recept för totalt
53,40 kr
Köpklart recept för
53,40 kr