Hemköp

Snabba filmjölkslimpan

Det här receptet är verkligen för alla, oavsett hur mycket man har bakat förut. Enkelt att baka, gott att äta! Receptet ger 2 limpor.

90 min

Snabba filmjölkslimpan

Ingredienser

  • 1 l
    filmjölk
  • 3.5 dl
    rågkross
  • 1 dl
    hela linfrön
  • 1 dl
    hela pumpakärnor
  • 2 tsk
    bikarbonat
  • 2 tsk
    salt
  • 1 dl
    mörk sirap
  • 0.5 dl
    havrekli
  • 12 dl
    rågsikt

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 ̊. Rör samman fil, sirap och bikarbonat och blanda med övriga ingredienser i en stor skål. Rör om ordentligt.

2. Smörj två 1,5-liters brödformar och fördela smeten jämnt i dem.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Brödet är färdigt när det släpper från kanterna och är genomgräddat. Testa gärna med en baksticka som du sticker in i mitten av brödet. Degen ska vara lite smulig och fuktig men inte kladdig. Om brödet får för mycket färg innan det är färdigbakat kan du täcka över med lite aluminiumfolie.

4. Vänd ut bröden ur formarna direkt efter bakning och låt svalna under bakduk på galler.

4 portioner

Hemköp chat icon