Snabba glutenfria havrescones
Recept på härliga glutenfria scones gjorda på havre som toppas med banan eller blåbär och vipsgrädde med kolasås. Enkelt och fantastiskt gott!
Tips! För att tillaga sconsen i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 10 min på 235 grader.
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
285,26 kr
2 dl
havregryn
1 dl
bovetemjöl
1 msk
fiberhusk
2 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
50 g
smör i kuber
3.5 dl
yoghurt
TILLBEHÖR:
1 st
banan i skivor
1 dl
vispgrädde
1 msk
blåbär (helst färska)
1 msk
kolasås
Ingredienser
2 dl
havregryn
1 dl
bovetemjöl
1 msk
fiberhusk
2 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
50 g
smör i kuber
3.5 dl
yoghurt
TILLBEHÖR:
1 st
banan i skivor
1 dl
vispgrädde
1 msk
blåbär (helst färska)
1 msk
kolasås
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250° (eller airfryern på 235°).
2. Blanda havregryn, bovetemjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.
3. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
4. Rör ner yoghurten.
5. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt stå 5 minuter.
6. Klicka ut smeten till ca 8 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).
7. Toppa nygräddade scones med vispgrädde, blåbär eller skivad banan med kolasås.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
285,26 kr
Köpklart recept för
285,26 kr