Recept på härliga glutenfria scones gjorda på havre som toppas med banan eller blåbär och vipsgrädde med kolasås. Enkelt och fantastiskt gott!
Tips! För att tillaga sconsen i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 10 min på 235 grader.
30 min
TILLBEHÖR:
1. Sätt ugnen på 250° (eller airfryern på 235°).
2. Blanda havregryn, bovetemjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.
3. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
4. Rör ner yoghurten.
5. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt stå 5 minuter.
6. Klicka ut smeten till ca 8 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).
7. Toppa nygräddade scones med vispgrädde, blåbär eller skivad banan med kolasås.
8 portioner