Hemköp

Snabba glutenfria havrescones

Recept på härliga glutenfria scones gjorda på havre som toppas med banan eller blåbär och vipsgrädde med kolasås. Enkelt och fantastiskt gott!

Tips! För att tillaga sconsen i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 10 min på 235 grader.

30 min

Snabba glutenfria havrescones

Ingredienser

  • 2 dl
    havregryn
  • 1 dl
    bovetemjöl
  • 1 msk
    fiberhusk
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 0.5 tsk
    salt
  • 50 g
    smör i kuber
  • 3.5 dl
    yoghurt

TILLBEHÖR:

  • 1 st
    banan i skivor
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    blåbär (helst färska)
  • 1 msk
    kolasås

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250° (eller airfryern på 235°).

2. Blanda havregryn, bovetemjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.

3. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.

4. Rör ner yoghurten.

5. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt stå 5 minuter.

6. Klicka ut smeten till ca 8 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).

7. Toppa nygräddade scones med vispgrädde, blåbär eller skivad banan med kolasås.

8 portioner