Hemköp

Vegetarisk snabblasagne med kapris och basilika

60 min

Vegetarisk snabblasagne med kapris och basilika

Ingredienser

  • 2 st
    gula lökar
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2 msk
    kapris
  • 3 fp
    krossade tomater, skölj ur förpackningarna med lite extra vatten
  • 1 nypa
    havssalt
  • 0.5 kruka
    basilika
  • 1 st
    vitkål
  • 2 dl
    kokta linser
  • 250 g
    crème fraiche
  • 250 g
    fullkornslasagneplattor
  • 1 dl
    riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 C.

2. TOMATSÅS: Skala och hacka lök och vitlök fint. Häll olivoljan i en stor kastrull och sätt på medelvärme. Tillsätt lökhacket, tomatpuré och kapris och låt fräsa under omrörning i ett par minuter. Häll i krossade tomater och skölj ur burkarna med en skvätt vatten som rörs ner i såsen. Låt stå och puttra i 20 minuter. Hacka sedan i basilika.

3. Skär bort den tjocka stammen från vitkålen och hacka bladen i 2-3 cm stora bitar. Vänd ner i såsen och låt stå och mjukna i fem minuter. Vänd sedan ner linser och crème fraiche.

4. Häll ett tunt lager tomatsås i botten på en bakform ca 20 x 30 cm. Lägg ett lager lasagneplattor, sedan ett lager tomatsås och lite riven ost. Fyll på med lasagneplattor och sås i två-tre lager till och avsluta med sås och riven ost överst.

5. Sätt i ugnen och baka i 30–40 minuter tills lasagnen är gyllene och plattorna mjuka.

4 portioner

292,63 kr
Hemköp chat icon