60 min
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. TOMATSÅS: Skala och hacka lök och vitlök fint. Häll olivoljan i en stor kastrull och sätt på medelvärme. Tillsätt lökhacket, tomatpuré och kapris och låt fräsa under omrörning i ett par minuter. Häll i krossade tomater och skölj ur burkarna med en skvätt vatten som rörs ner i såsen. Låt stå och puttra i 20 minuter. Hacka sedan i basilika.
3. Skär bort den tjocka stammen från vitkålen och hacka bladen i 2-3 cm stora bitar. Vänd ner i såsen och låt stå och mjukna i fem minuter. Vänd sedan ner linser och crème fraiche.
4. Häll ett tunt lager tomatsås i botten på en bakform ca 20 x 30 cm. Lägg ett lager lasagneplattor, sedan ett lager tomatsås och lite riven ost. Fyll på med lasagneplattor och sås i två-tre lager till och avsluta med sås och riven ost överst.
5. Sätt i ugnen och baka i 30–40 minuter tills lasagnen är gyllene och plattorna mjuka.
4 portioner