Snittar på rostad potatis, örtig färskostkräm och forellrom

Ingen midsommar utan snittar, är det inte så man brukar säga? Här har vi i alla fall ett recept på somriga snittar gjorda av rostad potatis som serveras med örtig färskostkräm och forellrom.  

De rostade potatisarna gör du enkelt genom att halvera dem, blanda med olja och flingsalt och rosta i ca 40 minuter på 200 grader. Ta sedan fram snyggfatet, lägg potatisarna där och toppa med färskostkräm, rom, citronzest och några dillkvistar.  

Det går också finfint att byta ut forellrommen mot sill, räkor eller rökt lax, beroende på vad du och dina gäster gillar mest. Glad och god midsommar! 

60 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

242,55 kr

Snittar på rostad potatis, örtig färskostkräm och forellrom
  • 300 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 krm

    flingsalt

  • 100 g

    färskost

  • 3 msk

    finhackad gräslök

  • 2 msk

    finhackad persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 dl

    forellrom

  • 1 kvist

    dill

  • 1 st

    citronzest

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 300 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 krm

    flingsalt

  • 100 g

    färskost

  • 3 msk

    finhackad gräslök

  • 2 msk

    finhackad persilja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 dl

    forellrom

  • 1 kvist

    dill

  • 1 st

    citronzest

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Halvera potatisarna och lägg i en ugnsform, blanda med olja och flingsalt. Rosta ca 40 minuter tills gyllene. Ta ut och låt svalna till rumstemperatur. 

3. Mixa ihop färskost, gräslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.  

4. Lägg potatisarna på ett fat. Toppa med färskostkräm, rom, citronzest och dill. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

242,55 kr

Köpklart recept för

242,55 kr