Snittar på rostad potatis, örtig färskostkräm och forellrom
Ingen midsommar utan snittar, är det inte så man brukar säga? Här har vi i alla fall ett recept på somriga snittar gjorda av rostad potatis som serveras med örtig färskostkräm och forellrom.
De rostade potatisarna gör du enkelt genom att halvera dem, blanda med olja och flingsalt och rosta i ca 40 minuter på 200 grader. Ta sedan fram snyggfatet, lägg potatisarna där och toppa med färskostkräm, rom, citronzest och några dillkvistar.
Det går också finfint att byta ut forellrommen mot sill, räkor eller rökt lax, beroende på vad du och dina gäster gillar mest. Glad och god midsommar!
60 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
198,65 kr
300 g
potatis
2 msk
olivolja
2 krm
flingsalt
100 g
färskost
3 msk
finhackad gräslök
2 msk
finhackad persilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 dl
forellrom
1 kvist
dill
1 st
citronzest
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
300 g
potatis
2 msk
olivolja
2 krm
flingsalt
100 g
färskost
3 msk
finhackad gräslök
2 msk
finhackad persilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 dl
forellrom
1 kvist
dill
1 st
citronzest
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Halvera potatisarna och lägg i en ugnsform, blanda med olja och flingsalt. Rosta ca 40 minuter tills gyllene. Ta ut och låt svalna till rumstemperatur.
3. Mixa ihop färskost, gräslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg potatisarna på ett fat. Toppa med färskostkräm, rom, citronzest och dill.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
198,65 kr
Köpklart recept för
198,65 kr