Socca med broccoli och salsiccia

Socca är en fransk, frasig kikärtspannkaka som äts som streetfood på Nice gator, stekt i heta gjutjärnspannor. Här toppar vi den med sotig broccoli, saftig salsiccia och frisk citron.

60 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

120,42 kr

Socca med broccoli och salsiccia

Soccasmet

  • 1.5 dl

    kikärtsmjöl

  • 1.75 dl

    vatten

  • 0.5 tsk

    havssalt

  • 1 nypa

    peppar

  • 2 st

    små schalottenlökar

  • 2 st

    vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 dl

    olivolja, till stekning

Topping

  • 300 g

    salsicciafärs (alt. vegofärs)

  • 250 g

    broccoli

  • 2 st

    citroner, tunt skivade

  • 2 fp

    mozzarella

  • 1 st

    rödlök

  • 1 knippe

    timjan

  • 1 msk

    citronolivolja, att ringa över i slutet

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

Soccasmet

  • 1.5 dl

    kikärtsmjöl

  • 1.75 dl

    vatten

  • 0.5 tsk

    havssalt

  • 1 nypa

    peppar

  • 2 st

    små schalottenlökar

  • 2 st

    vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 dl

    olivolja, till stekning

Topping

  • 300 g

    salsicciafärs (alt. vegofärs)

  • 250 g

    broccoli

  • 2 st

    citroner, tunt skivade

  • 2 fp

    mozzarella

  • 1 st

    rödlök

  • 1 knippe

    timjan

  • 1 msk

    citronolivolja, att ringa över i slutet

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

Fransk socca:
1. Sätt ugnen på 225 grader. När ugnen är redo, ställ in en gjutjärnspanna (ca 25 cm i diameter) och värm i 10 min.
2. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, salt och peppar till en tunn smet.
3. Värm 1,5 matsked olivolja i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök och schalottenlök och fräs i en minut, tills löken är genomskinlig.
4. Häll pannans innehåll i smeten och vispa igen.
5. För varje socca: Med ugnsvantar, ta ut gjutjärnspannan från ugnen. Häll 1 matsked olivolja i pannan, snurra pannan så att botten täcks. Häll sedan smeten i pannan och snurra tills smeten når kanterna. Ställ tillbaka pannan i ugnen och grädda i 10–12 min, tills soccan är gyllene.

Topping:
1. Dra skinnet av salsiccian. Lägg den i en stekpanna och finfördela till färs med gaffel. Fräs i 4–5 minuter.
2. Skär mindre buketter av broccolin och skiva stammen.

3. Stek i rikligt med olivolja på medelhög till hög värme i 3–4 minuter tills broccolin får rejält med färg, den ska vara lite sotig. Vänd och tillaga i några minuter till.

4. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär citronerna i papperstunna skivor, med mandolin eller vass kniv. Skiva rödlöken tunt.
6. Toppa varje socca med först citronskivor, sedan valfri mängd mozzarella riven i bitar, rödlöksskivor, broccoli och salsiccia.

7. Grädda i ugnen ca 6–8 min.
8. Strö lite timjanblad över varje socca och ringla över citronolivolja. Krydda med flingsalt och chiliflakes.
 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

120,42 kr

Köpklart recept för

120,42 kr