Hemköp

Sockerärtor med dukkah

30 min

Sockerärtor med dukkah

Portioner: 6

Ingredienser

500 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
salt

DUKKAH:
1 dl hasselnötter
1 dl oskalade sesamfrön
1 tsk malen koriander
1 ½ msk malen spiskummin
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. DUKKAH: Rosta hasselnötter i cirka 10–15 minuter i en torr stekpanna på låg värme. Rör kontinuerligt. Tillsätt sesamfrön efter 5 minuter och fortsätta rosta tills det doftar nötigt och de fått färg. Tillsätt koriander och spiskummin de sista 2 minuterna. Häll upp på ett fat och låt svalna. Tillsätt salt och mixa, eller mortla, till en grovkornig textur.

2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg ner ärtor/ och vitlök och fräs på i 5–10 minuter. Rör kontinuerligt. När ärtorna är genomvarma och fått lite färg är de klara. Smaka av med salt och häll upp i fat eller servera direkt från stekpannan. Servera tillsammans med dukkah.

Hemköp chat icon