Sockerkaka – grundrecept
En sockerkaka är kanske det mest klassiska man kan bjuda på till fikat, och kanske också något av det godaste i all sin enkelhet? Kolla in vårt grundrecept på sockerkaka, sätt på ugnen och börja baka!
En saftig sockerkaka är så god som den är, men kan smaksättas med lite olika smaker, så som rivet skal av citron eller apelsin, malen kardemumma, kanel eller hackad choklad. För en julig sockerkaka, tillsätt saffran. Du kan även toppa sockerkakan med frosting eller glasyr och strössel för lite festligare tillfällen. Om du vill ha någon smaksättning i din sockerkaka blandar du ner den i smeten samtidigt som mjölet och bakpulvret.
40 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
102,40 kr
3 st
ägg
3 dl
strösocker
3.5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1.5 dl
mjölk
50 g
smält smör eller margarin (+ extra smör till formen)
2 msk
ströbröd till formen
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
3 st
ägg
3 dl
strösocker
3.5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1.5 dl
mjölk
50 g
smält smör eller margarin (+ extra smör till formen)
2 msk
ströbröd till formen
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och bröa en sockerkakasform.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölk och smält smör.
- Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter. Känn efter med sticka att kakan är klar.
Tips! Låt äggen komma till rumstemperatur innan du börjar baka din sockerkaka, så blir smeten fluffigare.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
102,40 kr
Köpklart recept för
102,40 kr