Capresemacka med basilika-gremolata
Blev det lite grillat kvar från igår? Lyllos dig! Vi har receptet på mackan som blir dagens middag (och vilken middag sen). Fint skivat kött, mozzarella och tomater – ja, tack!
10 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
211,51 kr
grillat kött från gårdagen, skivat i tunna skivor
2 fp
buffelmozzarella (eller vanlig mozzarella)
6 skivor
surdegsbröd
4 stora
salladsblad, t.ex. romansallad
3 st
tomater
1 liten
silverlök, skivad i tunna skivor
BASILIKA-GREMOLATA
1 kruka
basilika
1.5 dl
olivolja
1 st
ekologisk citron, zesten från
1 st
finriven vitlöksklyfta
salt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
grillat kött från gårdagen, skivat i tunna skivor
2 fp
buffelmozzarella (eller vanlig mozzarella)
6 skivor
surdegsbröd
4 stora
salladsblad, t.ex. romansallad
3 st
tomater
1 liten
silverlök, skivad i tunna skivor
BASILIKA-GREMOLATA
1 kruka
basilika
1.5 dl
olivolja
1 st
ekologisk citron, zesten från
1 st
finriven vitlöksklyfta
salt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Finhacka basilikan och vitlöken. Blanda med olivolja, citronzest och smaka av med salt. Låt stå.
2. Häll av mozzarellan och torka av på papper. Riv försiktigt i bitar.
3. Stek eller grilla brödskivorna på ena sidan. Bred på ett tunt lager med gremolata, därefter salladsblad, skivad silverlök, tomat, mozzarella och skeda över gremolatan.
4. Toppa med det skivade köttet, salt och peppar. Addera den andra brödskivan och servera genast.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
211,51 kr
Köpklart recept för
211,51 kr