Capresemacka med basilika-gremolata

Blev det lite grillat kvar från igår? Lyllos dig! Vi har receptet på mackan som blir dagens middag (och vilken middag sen). Fint skivat kött, mozzarella och tomater – ja, tack!

10 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

211,51 kr

Capresemacka med basilika-gremolata
  • grillat kött från gårdagen, skivat i tunna skivor

  • 2 fp

    buffelmozzarella (eller vanlig mozzarella)

  • 6 skivor

    surdegsbröd

  • 4 stora

    salladsblad, t.ex. romansallad

  • 3 st

    tomater

  • 1 liten

    silverlök, skivad i tunna skivor

BASILIKA-GREMOLATA

  • 1 kruka

    basilika

  • 1.5 dl

    olivolja

  • 1 st

    ekologisk citron, zesten från

  • 1 st

    finriven vitlöksklyfta

  • salt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • grillat kött från gårdagen, skivat i tunna skivor

  • 2 fp

    buffelmozzarella (eller vanlig mozzarella)

  • 6 skivor

    surdegsbröd

  • 4 stora

    salladsblad, t.ex. romansallad

  • 3 st

    tomater

  • 1 liten

    silverlök, skivad i tunna skivor

BASILIKA-GREMOLATA

  • 1 kruka

    basilika

  • 1.5 dl

    olivolja

  • 1 st

    ekologisk citron, zesten från

  • 1 st

    finriven vitlöksklyfta

  • salt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Finhacka basilikan och vitlöken. Blanda med olivolja, citronzest och smaka av med salt. Låt stå.

2. Häll av mozzarellan och torka av på papper. Riv försiktigt i bitar.

3. Stek eller grilla brödskivorna på ena sidan. Bred på ett tunt lager med gremolata, därefter salladsblad, skivad silverlök, tomat, mozzarella och skeda över gremolatan.

4. Toppa med det skivade köttet, salt och peppar. Addera den andra brödskivan och servera genast.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

211,51 kr

Köpklart recept för

211,51 kr