Hemköp

Capresemacka med basilika-gremolata

Blev det lite grillat kvar från igår? Lyllos dig! Vi har receptet på mackan som blir dagens middag (och vilken middag sen). Fint skivat kött, mozzarella och tomater – ja, tack!

10 min

Capresemacka med basilika-gremolata

Ingredienser

  • grillat kött från gårdagen, skivat i tunna skivor
  • 2 fp
    buffelmozzarella (eller vanlig mozzarella)
  • 6 skivor
    surdegsbröd
  • 4 stora
    salladsblad, t.ex. romansallad
  • 3 st
    tomater
  • 1 liten
    silverlök, skivad i tunna skivor

BASILIKA-GREMOLATA

  • 1 kruka
    basilika
  • 1.5 dl
    olivolja
  • 1 st
    ekologisk citron, zesten från
  • 1 st
    finriven vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

1. Finhacka basilikan och vitlöken. Blanda med olivolja, citronzest och smaka av med salt. Låt stå.

2. Häll av mozzarellan och torka av på papper. Riv försiktigt i bitar.

3. Stek eller grilla brödskivorna på ena sidan. Bred på ett tunt lager med gremolata, därefter salladsblad, skivad silverlök, tomat, mozzarella och skeda över gremolatan.

4. Toppa med det skivade köttet, salt och peppar. Addera den andra brödskivan och servera genast.

4 portioner

Hemköp chat icon