Hemköp

Grillade grönsaker med chorizo och svensk grillost

Sväng ihop en liten munsbit av goda grillade grejer! Ost, chorizo och färdiggrillad paprika spelar huvudrollen i denna försvinnande goda plockrätt. 

20 min

Grillade grönsaker med chorizo och svensk grillost

Ingredienser

  • 200 g
    färdiggrillad paprika i olja, spara 2 msk olja
  • 2 st
    färsk chorizo
  • 1 fp
    svensk grillost
  • 6 skivor
    surdegsbröd
  • 2 msk
    pistagenötter, skalade och hackade
  • 0.5 kruka
    oregano
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär paprikan i smala avlånga bitar och lägg på litet fat.

2. Grilla chorizon på medelvärme.

3. Dela grillosten på mitten, på längden och grilla på båda sidor.

4. Dela ost och chorizo i mindre bitar.

5. Grilla brödet på båda sidor och dela på hälften.

6. Toppa paprikan med chorizo, grillost, 2 msk paprika-olja, hackad pistage, oregano och en nypa flingsalt och peppar. Servera med brödet.

Psst! Du kan såklart använda dig av inlagd grillad paprika istället för grillad paprika i olja, men kom bara ihåg att tillsätta olivolja vid uppläggning. 

6 portioner