Hemköp

Örtiga torskkroketter med kaprismajonnäs

De här små kroketterna är så otroligt goda att de försvinner så fort man ställer fram dem. Vi kan inte hjälpa det! Kanske lika bra att göra en dubbel sats på en gång?

40 min

Örtiga torskkroketter med kaprismajonnäs

Ingredienser

TORSKKROKETTER

  • 4 st
    torskfiléer (á 100 g)
  • 0.75 tsk
    salt
  • 0.5 kruka
    dill
  • 0.5 kruka
    persilja
  • 0.5 kruka
    dragon
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 0.5 dl
    neutral olja
  • 0.5 tsk
    citronsaft
  • 0.75 krm
    salt
  • 2 msk
    vetemjöl

PANERING

  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 st
    ägg, uppvispat
  • 2 dl
    panko eller ströbröd

KAPRISMAJONNÄS

  • 3 msk
    kapris
  • 2 dl
    majonnäs

ÖVRIGT

  • 1 fp
    blandade gröna blad
  • 4 kvistar
    dillvippor
  • 1 st
    citron, i klyftor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C. Salta fisken och ställ in i ugnen i ca 20 min tills innertemperaturen är 56°C.

2. Mixa under tiden örter, vitlök, olja, citron och salt. Häll den släta såsen över den färdiga torsken. Låt svalna något.

3. Krama ur vätskan från kapris och mixa med majonnäsen. Lägg upp i en skål.

4. Mosa ihop fisken med vetemjölet. Forma försiktigt små bollar på ett fat, ca 2 msk per boll.

5. Lägg upp vetemjöl, pankoströbröd och uppvispat ägg i olika skålar. Rulla bollarna först i mjöl, doppa sen i ägget och rulla sist i panko.

6. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fritera kroketterna i omgångar i ca 3-4 minuter tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

7. Servera genast med kaprismajonnäs, gröna blad, dill och citronklyftor.

4 portioner

Hemköp chat icon