De här små kroketterna är så otroligt goda att de försvinner så fort man ställer fram dem. Vi kan inte hjälpa det! Kanske lika bra att göra en dubbel sats på en gång?
40 min
TORSKKROKETTER
PANERING
KAPRISMAJONNÄS
ÖVRIGT
1. Sätt ugnen på 150°C. Salta fisken och ställ in i ugnen i ca 20 min tills innertemperaturen är 56°C.
2. Mixa under tiden örter, vitlök, olja, citron och salt. Häll den släta såsen över den färdiga torsken. Låt svalna något.
3. Krama ur vätskan från kapris och mixa med majonnäsen. Lägg upp i en skål.
4. Mosa ihop fisken med vetemjölet. Forma försiktigt små bollar på ett fat, ca 2 msk per boll.
5. Lägg upp vetemjöl, pankoströbröd och uppvispat ägg i olika skålar. Rulla bollarna först i mjöl, doppa sen i ägget och rulla sist i panko.
6. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fritera kroketterna i omgångar i ca 3-4 minuter tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
7. Servera genast med kaprismajonnäs, gröna blad, dill och citronklyftor.
4 portioner