Hur snabb får en middag vara? Jätte, i alla fall om det är tillagningen vi pratar om. Lägg tiden på stunden vid bordet istället, med denna snabbfixade publikfavorit. Bon app!
35 min
1. Ta bort skinnet från korven och bryt i mindre ojämna bitar. Stek gyllenbrun och tills oljan släppt från korven. Häll över korven i en sil och spara oljan till servering.
2. Skär sparrisen i slantar, stek i olja 2-3 min så de fortfarande är spänstiga. Salta.
3. Tillsätt ärtor och vitlök och stek klart 1-2 minuter. Om du använder färska spritärtor så förväll dem först i 1 min i kokande vatten.
4. Koka pastan. Riv citronskalet och pressa saft ur hälften av citronen. Plocka mynta- och basilika blad.
5. Tillsätt ricotta och citronsaft i pannan och låt det bli varmt tillsammans med sparris och ärtor.
6. Häll ner den kokta, avrunna pastan och vänd runt försiktigt. Spara några matskedar av pastavattnet och tillsätt dessa, så att det blir lagom såsigt.
7. Blanda i hälften av parmesanosten, basilika, mynta och citronzest.
8. Smaka av med salt och svartpeppar och toppa med resten av parmesanen och korvoljan.
4 portioner