En klassiker i uppdaterad form. Här har vi bytt ut tonfisken mot varmrökt lax och det blir om möjligt ännu somrigare. Ägg, färskpotatis och haricots vågar vi dock inte röra!
25 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
282,27 kr
500 g
små färskpotatisar
4 st
ägg
150 g
haricots verts
200 g
varmrökt lax
200 g
körsbärstomater
1 st
kruka romansallad, eller 3 st gemsallad
1 st
rödlök, tunt skivad
2 dl
oliver
0.5 dl
kapris
1 dl
färska kryddor, exempelvis dill och gräslök
DRESSING
1.5 msk
dijonsenap
3 msk
rödvinsvinäger
1.5 dl
neutral olja
salt och svartpeppar
500 g
små färskpotatisar
4 st
ägg
150 g
haricots verts
200 g
varmrökt lax
200 g
körsbärstomater
1 st
kruka romansallad, eller 3 st gemsallad
1 st
rödlök, tunt skivad
2 dl
oliver
0.5 dl
kapris
1 dl
färska kryddor, exempelvis dill och gräslök
DRESSING
1.5 msk
dijonsenap
3 msk
rödvinsvinäger
1.5 dl
neutral olja
salt och svartpeppar
1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av.
2. Koka äggen i 6 ½ min, kyl ner i kallt vatten.
3. Koka haricot verts i tre minuter, kyl ner.
4. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
5. Fördela allt på ett stort fat. Ringla över dressingen och avsluta med flingsalt, svartpeppar och färska kryddor.
Köpklart recept för totalt
282,27 kr
Köpklart recept för
282,27 kr