Hemköp

Snurriga potatissnittar med crème fraiche och rom

Som små vackra fågelbon blir dessa snittar som serveras toppade med valfri rom och crème fraiche. Perfekt till sommarens buffé eller som tilltugg till något bubbligt.

30 min

Snurriga potatissnittar med crème fraiche och rom

Ingredienser

  • 400 g
    potatis
  • 1 st
    ägg
  • 2 msk
    majsmjöl
  • 1 tsk
    salt
  • krm
    peppar
  • 2 msk
    olja och smör att steka i
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 burk
    (80 g) valfri rom
  • 0.5 kruka
    dill
  • 1 st
    citron

Gör så här

1. Vispa ihop ägget i en större skål.

2. Svarva potatisen och addera till ägget med mjöl och salt.

3. Blanda runt med händerna så allt fördelas jämnt. Klipp potatisen några gånger så blir den lättare att forma.

4. Värm en stor stekpanna med lika delar neutral olja och smör på medelvärme.

5. Forma 10 st små ”fågelbon” och lägg så många du får plats med i pannan. Platta till.

6. Stek till gyllenbrun på båda sidor och lägg upp på ett fat. Låt svalna något.

7. Dekorera med crème fraiche, rom, dillvippa, flingsalt, citronzest och svartpeppar. Ät genast!

8 portioner