Hemköp

Sommarens cruditéer med örtig färskoströra

Skurna grönsaker låter bättre på franska, eller hur? Och de smakar väldigt bra också, särskilt i sällskap av denna färskoströra med mängder av sommarörter.

20 min

Sommarens cruditéer med örtig färskoströra

Ingredienser

  • 1 st
    litet knippe morötter, gärna med blast
  • 1 st
    gurka
  • 0.5 knippe
    rädisa
  • 0.5 st
    fänkål
  • 250 g
    blomkål och/eller broccoli
  • 2 st
    endiver

FÄRSKOSTRÖRA

  • 200 g
    färskost
  • 1 dl
    gräslök
  • 3 msk
    citron, zest och 2 msk saft
  • 1 liten
    vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

1. Hacka örter och vitlök fint. Blanda ihop med färskost, citronzest och saft och smaka av med salt och peppar.

2. Skrubba morötter och dela på längden.

3. Dela blomkål och broccoli i buketter, använd blasten från blomkålen.

4. Dela gurka på hälften rakt av, och sedan i avlånga stavar.

5. Plocka endivebladen. Skär bort roten på fänkålen och dela avlånga klyftor. Lägg upp allt på ett fat och servera med färskoströran.

6 portioner

Hemköp chat icon