Hemköp

Somriga thai-tacos

Hela familjens favoritmiddag i sommarkostym! Med nya tillbehör och annan kryddning blir tacofredagen plötsligt en thailändsk fest. Fräscht, krispigt och somrigt!

45 min

Somriga thai-tacos

Ingredienser

  • 400 g
    nötfärs
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    rapsolja
  • 2 st
    vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 3.5 cm
    ingefära, skalad och finhackad
  • 1 msk
    soja
  • 2 msk
    limesaft
  • 2 msk
    sesamolja

TOMATSALSA

  • 4 st
    kvisttomater, finhackade
  • 1 st
    liten lök, skalad och finhackad
  • 1 st
    klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 1 st
    lime, saft och zest
  • 1 kruka
    koriander
  • 0.5 st
    röd chili
  • 1 krm
    svartpeppar

SYRLIG KÅLSALLAD

  • 0.25 st
    rödkål, ca 100 g
  • 0.25 st
    vitkål, ca 100 g
  • 1 st
    lime, saften
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    socker
  • 1 kruka
    gräslök, finhackad
  • 2 msk
    rostade sesamfrön

ÖVRIGA TILLBEHÖR

  • 1 kruka
    thaibasilika
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 kruka
    mynta
  • 1 fp
    tortillabröd
  • 2 st
    små avokado
  • 1 st
    liten gurka, delad i bitar
  • 1 st
    salladsblad, t.ex. romansallad
  • 2 dl
    majonnäs eller sriracha
  • 2 msk
    chiliolja

Gör så här

1. Blanda ihop allt till tomatsalsan och låt stå.

2. Strimla kålen och blanda med kålsalladens andra ingredienser.

3. Salta köttfärsen och stek den på ganska hög värme i oljan. Den ska bli lite krispig. Addera vitlök, ingefära och fortsätt steka på medelvärme så de inte bränns.

4. Häll på soja, lime och sesamolja och låt steka ytterligare 5 min. Håll varmt.

5. Servera allt tillsammans med tillbehören.

4 portioner

Hemköp chat icon