Serveras med avokadokräm och en enkel dressing på god olivolja och vit balsamvinäger.
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
207,99 kr
400 g
jordgubbar
4 msk
balsamvinäger
4 msk
olivolja
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
2 dl
quinoa
1 st
rödlök
250 g
varmrökt makrillfilé (ej tillgängligt online)
1 dl
hasselnötter
70 g
babyspenat
1 dl
dill, grovhackad
4 skivor
gott bröd till servering
AVOKADOKRÄM
2 st
avokado
1 st
vitlöksklyfta
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
400 g
jordgubbar
4 msk
balsamvinäger
4 msk
olivolja
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
2 dl
quinoa
1 st
rödlök
250 g
varmrökt makrillfilé (ej tillgängligt online)
1 dl
hasselnötter
70 g
babyspenat
1 dl
dill, grovhackad
4 skivor
gott bröd till servering
AVOKADOKRÄM
2 st
avokado
1 st
vitlöksklyfta
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1. Ansa och klyfta jordgubbarna. Lägg dem i en skål och blanda dem försiktigt med balsamvinäger, olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Låt marinera medan du förbereder resten av ingredienserna.
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
3. Skala rödlöken och skiva den tunt. Ta bort skinnet från makrillen och riv köttet i grova bitar. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem gyllene på medelvärme i en torr stekpanna.
4. AVOKADOKRÄM: Mixa ingredienserna till avokadokrämen så den blir till en kräm, men inte helt slät.
5. Fördela salladen i fyra skålar, eller på ett stort fat. Fördela quinoa, rödlök, makrill, jordgubbar (spara dressingen) och hasselnötter över salladen. Hacka dillen grovt och vänd ner den. Ringla jordgubbsdressingen över salladen och servera med en klick avokadokräm och ett gott bröd.
Köpklart recept för totalt
207,99 kr
Köpklart recept för
207,99 kr