Hemköp

Sommarkrans med makrill

Nästan för fin för att äta! Men bara nästan. Rökt makrill, ägg och potatis spelar huvudrollerna i denna sommarshow – som blir otroligt god och lika vacker.

30 min

Sommarkrans med makrill

Ingredienser

  • 1 st
    rökt makrill
  • 500 g
    färskpotatis, kokt
  • 1 kruka
    gräslök
  • 1 st
    rödlök
  • 2 dl
    gräddfil
  • 1 tsk
    riven pepparrot
  • 1 knippe
    rädisa
  • 3 st
    kokta ägg i klyftor
  • 70 g
    Västerbottensost, i mindre bitar
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

  1. Börja med att förbereda alla ingredienser.
  2. Ta skinnet av makrillen och plocka den i mindre bitar.
  3. Skär potatisen i bitar.
  4. Finhacka rödlök och gräslök.
  5. Skär rädisorna i mindre bitar eller tunna skivor.
  6. Blanda gräddfilen med pepparroten.
  7. Lägg alla ingredienser på ett serveringsfat så de formar en krans. Toppa med lite flingsalt. Servera med ett gott bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon