En somrig potatissallad som passar utmärkt till grillat. Klassiska smaker av senap och dill får sällskap av fräsch mynta och pigga ärtskott i det här receptet. Vi tipsar om att använda färskpotatis till den här potatissalladen.
25 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
265,35 kr
SALLAD
1000 g
färskpotatis eller små delikatesspotatisar
3 dl
gröna ärtor (kokta)
1 knippe
rädisor
50 g
ärtskott
DRESSING
1.5 msk
pressad citronsaft
3 msk
finhackad dill
1 dl
hackad mynta
5 msk
olivolja
1.5 tsk
dijonsenap
0.5 tsk
salt
3 tsk
honung
SALLAD
1000 g
färskpotatis eller små delikatesspotatisar
3 dl
gröna ärtor (kokta)
1 knippe
rädisor
50 g
ärtskott
DRESSING
1.5 msk
pressad citronsaft
3 msk
finhackad dill
1 dl
hackad mynta
5 msk
olivolja
1.5 tsk
dijonsenap
0.5 tsk
salt
3 tsk
honung
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en glasburk med lock.
3. Skaka noga tills dressingen blandats samman.
3. Dela rädisorna i halvor eller kvartar.
4. Blanda ärtor, rädisor och nykokt potatis med dressingen och toppa med ärtskott.
5. Servera salladen varm eller rumstempererad.
Köpklart recept för totalt
265,35 kr
Köpklart recept för
265,35 kr