Hemköp

Somrig potatissallad med dill- & myntadressing

En somrig potatissallad som passar utmärkt till grillat. Klassiska smaker av senap och dill får sällskap av fräsch mynta och pigga ärtskott i det här receptet. Vi tipsar om att använda färskpotatis till den här potatissalladen. 

25 min

Somrig potatissallad med dill- & myntadressing

Ingredienser

SALLAD

  • 1000 g
    färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 3 dl
    gröna ärtor (kokta)
  • 1 knippe
    rädisor
  • 50 g
    ärtskott

DRESSING

  • 1.5 msk
    pressad citronsaft
  • 3 msk
    finhackad dill
  • 1 dl
    hackad mynta
  • 5 msk
    olivolja
  • 1.5 tsk
    dijonsenap
  • 0.5 tsk
    salt
  • 3 tsk
    honung

Gör så här

1. Koka potatisen i saltat vatten.

2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en glasburk med lock.

3. Skaka noga tills dressingen blandats samman.

3. Dela rädisorna i halvor eller kvartar.

4. Blanda ärtor, rädisor och nykokt potatis med dressingen och toppa med ärtskott.

5. Servera salladen varm eller rumstempererad.

4 portioner