Hemköp

Somrig sallad med körsbär, mynta & fetaostdressing

Sötsyrliga körsbär passar perfekt som bas i en somrig sallad. tillsammans med gurka, salladslök och ärtor blir det en perfekt matchning. Ringla över en härlig dressing med fetaost, créme fraiche, honung och vitlök. Ät salladen som den är eller som tillbehör till grillmiddagen.

15 min

Somrig sallad med körsbär, mynta & fetaostdressing

Ingredienser

  • 350 g
    färska körsbär, eller bigarråer
  • 1 st
    gurka
  • 150 g
    spritärtor, eller sockerärtor
  • 3.5 st
    salladslök
  • 150 g
    blandad sallad
  • 1 kruka
    färsk mynta

FETAOSTDRESSING

  • 150 g
    fetaost
  • 2 dl
    créme fraiche eller turkisk yoghurt
  • 1 tsk
    honung
  • 1 st
    liten klyfta vitlök
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • god olivolja
  • 0.5 st
    citron, saften

Gör så här

1. FETAOSTDRESSING: Lägg alla ingredienserna till dressingen i en bunke och mixa till en slät och krämig dressing.

2. Dela körsbären på mitten och kärna ur dem. Skiva gurkan tunt på längden på en mandolin. Koka spritärtorna ett par minuter i saltat vatten. Häll av och spola kallt. Skiva salladslöken tunt.

3. Arrangera sallad, gurka, körsbär, spritärtor och salladslök på ett fat eller på fyra tallrikar. Strö över myntablad. Ringla över lite god olivolja och avsluta med några droppar saft av citron. Servera salladen tillsammans med fetaostdressingen.

Tips: Det går alldeles utmärkt att byta ut körsbär mot bigarråer. Resultatet är minst lika gott!

4 portioner

Hemköp chat icon