Sötsyrliga körsbär passar perfekt som bas i en somrig sallad. tillsammans med gurka, salladslök och ärtor blir det en perfekt matchning. Ringla över en härlig dressing med fetaost, créme fraiche, honung och vitlök. Ät salladen som den är eller som tillbehör till grillmiddagen.
15 min
FETAOSTDRESSING
1. FETAOSTDRESSING: Lägg alla ingredienserna till dressingen i en bunke och mixa till en slät och krämig dressing.
2. Dela körsbären på mitten och kärna ur dem. Skiva gurkan tunt på längden på en mandolin. Koka spritärtorna ett par minuter i saltat vatten. Häll av och spola kallt. Skiva salladslöken tunt.
3. Arrangera sallad, gurka, körsbär, spritärtor och salladslök på ett fat eller på fyra tallrikar. Strö över myntablad. Ringla över lite god olivolja och avsluta med några droppar saft av citron. Servera salladen tillsammans med fetaostdressingen.
Tips: Det går alldeles utmärkt att byta ut körsbär mot bigarråer. Resultatet är minst lika gott!
4 portioner