Hemköp

Sotad gös på svartkål med avokado, äpple, koriander & lime

45 min

Sotad gös på svartkål med avokado, äpple, koriander & lime

Portioner: 4

Ingredienser

200 g gösfilé
2 st ätmogna avokador
2 st syrliga äpplen
1 st lime
2 st salladslök
1 kruka koriander
1 dl fin olivolja
1 påse svartkål
olivolja
salt
olja att fritera i
​flingsalt

Gör så här

Skär kålbladen i lagom stora bitar, ca 5–7 cm. Fritera dem i 170-gradig olja tills frasiga, lyft upp och låt rinna av. Kärna ur avokadon och mosa till en fin puré med en gaffel, smaksätt med skal och saft från 1 st lime samt 2 msk olivolja. Ta bort ev ben från gösen och sota den hastigt i het gjutjärnspanna ca 30 sekunder på varje sida. Skär gösen i 1 cm tjocka skivor, krydda med salt och pensla med lite olivolja. Hyvla äpplena tunt på mandolin eller för hand, skär salladslöken i fina ringar på snedden och plocka koriandern i grova blad. Lägg gösbitar på kålbladen, klicka på lite avokado crème och toppa med lök, äpple och koriander. Avsluta med lite flingsalt.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon