Hemköp

Sotad gös på svartkål med avokado, äpple, koriander & lime

45 min

Sotad gös på svartkål med avokado, äpple, koriander & lime

Portioner: 4

Ingredienser

200 g gösfilé
2 st ätmogna avokador
2 st syrliga äpplen
1 st lime
2 st salladslök
1 kruka koriander
1 dl fin olivolja
1 påse svartkål
olivolja
salt
olja att fritera i
​flingsalt

Gör så här

Skär kålbladen i lagom stora bitar, ca 5–7 cm. Fritera dem i 170-gradig olja tills frasiga, lyft upp och låt rinna av. Kärna ur avokadon och mosa till en fin puré med en gaffel, smaksätt med skal och saft från 1 st lime samt 2 msk olivolja. Ta bort ev ben från gösen och sota den hastigt i het gjutjärnspanna ca 30 sekunder på varje sida. Skär gösen i 1 cm tjocka skivor, krydda med salt och pensla med lite olivolja. Hyvla äpplena tunt på mandolin eller för hand, skär salladslöken i fina ringar på snedden och plocka koriandern i grova blad. Lägg gösbitar på kålbladen, klicka på lite avokado crème och toppa med lök, äpple och koriander. Avsluta med lite flingsalt.

Hemköp chat icon