Hemköp

Sotad laxceviche

Recept från i säsong: nr 9/2019

40 min

Sotad laxceviche

Ingredienser

  • 3 st
    färskpressad limejuice (ca 3 lime)
  • 2 st
    färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 st
    urkärnad och skivad röd habanero (gul för mindre styrka)
  • 1 st
    tunnskivad rödlök
  • 500 g
    laxfilé med skinn
  • 1 st
    tvättad & kokad sötpotatis med skal
  • 1 st
    hel kokad majskolv
  • 1 nypa
    salt
  • 0.5 fp
    körsbärstomater

Gör så här

1. Mixa lime- och citronjuice med hälften av koriander och habanero.

2. Tillsätt hälften av rödlöken och mixa några sekunder, 3–4 gånger. Sila av vätskan.

3. Skär laxen i ca 10 bitar och sota på skinn- sidan i het stekpanna ca 40 sek. Låt svalna.

4. Skiva sötpotatis och skär av majskornen från kolven. 5. Blanda ihop resterande habanero, rödlök, tomat, sötpotatis och majs i en bunke. Tillsätt laxbitarna och häll på den silade vätskan, låt dra i 5–10 minuter. Lägg i serveringsskål eller portionera upp i glas. Toppa med koriander.

6 portioner

Hemköp chat icon