Sotad laxceviche

Recept från i säsong: nr 9/2019

40 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

180,83 kr

Sotad laxceviche
  • 3 st

    färskpressad limejuice (ca 3 lime)

  • 2 st

    färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)

  • 1 kruka

    koriander

  • 1 st

    urkärnad och skivad röd habanero (gul för mindre styrka)

  • 1 st

    tunnskivad rödlök

  • 500 g

    laxfilé med skinn

  • 1 st

    tvättad & kokad sötpotatis med skal

  • 1 st

    hel kokad majskolv

  • 1 nypa

    salt

  • 0.5 fp

    körsbärstomater

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 3 st

    färskpressad limejuice (ca 3 lime)

  • 2 st

    färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)

  • 1 kruka

    koriander

  • 1 st

    urkärnad och skivad röd habanero (gul för mindre styrka)

  • 1 st

    tunnskivad rödlök

  • 500 g

    laxfilé med skinn

  • 1 st

    tvättad & kokad sötpotatis med skal

  • 1 st

    hel kokad majskolv

  • 1 nypa

    salt

  • 0.5 fp

    körsbärstomater

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Mixa lime- och citronjuice med hälften av koriander och habanero.

2. Tillsätt hälften av rödlöken och mixa några sekunder, 3–4 gånger. Sila av vätskan.

3. Skär laxen i ca 10 bitar och sota på skinn- sidan i het stekpanna ca 40 sek. Låt svalna.

4. Skiva sötpotatis och skär av majskornen från kolven. 5. Blanda ihop resterande habanero, rödlök, tomat, sötpotatis och majs i en bunke. Tillsätt laxbitarna och häll på den silade vätskan, låt dra i 5–10 minuter. Lägg i serveringsskål eller portionera upp i glas. Toppa med koriander.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

180,83 kr

Köpklart recept för

180,83 kr