Recept från i säsong: nr 9/2019
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
180,83 kr
3 st
färskpressad limejuice (ca 3 lime)
2 st
färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)
1 kruka
koriander
1 st
urkärnad och skivad röd habanero (gul för mindre styrka)
1 st
tunnskivad rödlök
500 g
laxfilé med skinn
1 st
tvättad & kokad sötpotatis med skal
1 st
hel kokad majskolv
1 nypa
salt
0.5 fp
körsbärstomater
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
3 st
färskpressad limejuice (ca 3 lime)
2 st
färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)
1 kruka
koriander
1 st
urkärnad och skivad röd habanero (gul för mindre styrka)
1 st
tunnskivad rödlök
500 g
laxfilé med skinn
1 st
tvättad & kokad sötpotatis med skal
1 st
hel kokad majskolv
1 nypa
salt
0.5 fp
körsbärstomater
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Mixa lime- och citronjuice med hälften av koriander och habanero.
2. Tillsätt hälften av rödlöken och mixa några sekunder, 3–4 gånger. Sila av vätskan.
3. Skär laxen i ca 10 bitar och sota på skinn- sidan i het stekpanna ca 40 sek. Låt svalna.
4. Skiva sötpotatis och skär av majskornen från kolven. 5. Blanda ihop resterande habanero, rödlök, tomat, sötpotatis och majs i en bunke. Tillsätt laxbitarna och häll på den silade vätskan, låt dra i 5–10 minuter. Lägg i serveringsskål eller portionera upp i glas. Toppa med koriander.
Köpklart recept för totalt
180,83 kr
Köpklart recept för
180,83 kr