40 min
Portioner: 4
2 stora sötpotatisar à ca 650 g
flingsalt
VITLÖKSSMÖR
75 g smör, normalsaltat
2-3 vitlöksklyftor
TILL SERVERING
1 dl riven parmesan
2 msk finstrimlad persilja
flingsalt
nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisar i ca 4 cm stora bitar. Ställ bitarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills de är helt mjuka känn med provsticka och lite karamelliserade på ytan.
2. VITLÖKSSMÖR: Låt smöret ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Mosa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Mosa vitlöken igen tills den blir finmosad. Blanda ihop vitlök och smör.
3. Smasha den bakade potatisen med en gaffel toppa med vitlökssmöret den rivna osten och persiljan. Salta och peppra.