Hemköp

Spaghetti med höstsvamp och chili

Piri-piri, olivolja och vitt vin plockar fram det bästa hos säsongens första svampar i denna enkla men supergoda vardagsrätt, signerad Tommy Myllymäki för Hemköp.

20 min

Spaghetti med höstsvamp och chili

Ingredienser

  • 6 st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1.5 st
    skivade röda piri piri-chili
  • 1 dl
    olivolja
  • 200 g
    ansad och delad ostronskivling (eller valfri blandsvamp)
  • 200 g
    ansade och delade champinjoner (eller valfri blandsvamp)
  • 1 dl
    vitt vin
  • 400 g
    spaghetti
  • 1 kruka
    finhackad persilja
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Fräs vitlök och piri piri i olivolja, tillsätt svampen och fräs på medelhög värme tills svampen släpper sin vätska. Tillsätt vitt vin och låt koka in. Smaka av med salt.

2. Koka spaghettin enligt anvisning. Ha i lite pastavatten i svampen och addera persiljan. Blanda i den avrunna spaghettin och rör ihop den med såsen över värme, tills allt blandat sig väl.

4 portioner

140,70 kr
Hemköp chat icon