Spaghetti med nystekta primörer
”La pasta non aspetta!” ropar receptkreatören Sandra Mastio från köket. Att pastan inte väntar på någon är ju en italiensk sanning som gäller även här. Ät och njut – på en gång!
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
151,73 kr
1 knippe
sparris
1 knippe
färsk lök
2 st
rivna vitlöksklyftor
0.5 st
finhackad röd chili
1 dl
svarta urkärnade oliver
1 dl
olivolja
500 g
spaghetti eller annan lång pasta
50 g
salt + 5 l vatten att koka i
2 dl
parmesan
1 tsk
nymalen svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
1 knippe
sparris
1 knippe
färsk lök
2 st
rivna vitlöksklyftor
0.5 st
finhackad röd chili
1 dl
svarta urkärnade oliver
1 dl
olivolja
500 g
spaghetti eller annan lång pasta
50 g
salt + 5 l vatten att koka i
2 dl
parmesan
1 tsk
nymalen svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Skär sparris och lök grovt på diagonalen.
2. Stek vitlök, chili och oliver mjukt i olivolja i en stor panna.
3. Lägg ner sparris och lök. Stek tills mjukt och brynt.
4. Koka pastan så här: 5 liter vatten, 50 g salt. Koka så det bubblar, inte skummar.
5. Koka pastan nästan klar till 1-2 minuter återstår. Häll av 2 dl av pastavattnet och spara det.
6. Häll ner pastan i pannan med vårprimörerna, och låt den stå kvar på värmen. På med osten, peppar och 1,5 dl pastavatten. Rör om, kraftfullt, i 1-2 minuter. Späd ev med mer pastavatten. Du vill att osten ska smälta ner i vattnet och oljan och bli en krämig sås.
7. Ät genast, la pasta non aspetta!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
151,73 kr
Köpklart recept för
151,73 kr