”La pasta non aspetta!” ropar receptkreatören Sandra Mastio från köket. Att pastan inte väntar på någon är ju en italiensk sanning som gäller även här. Ät och njut – på en gång!
30 min
1. Skär sparris och lök grovt på diagonalen.
2. Stek vitlök, chili och oliver mjukt i olivolja i en stor panna.
3. Lägg ner sparris och lök. Stek tills mjukt och brynt.
4. Koka pastan så här: 5 liter vatten, 50 g salt. Koka så det bubblar, inte skummar.
5. Koka pastan nästan klar till 1-2 minuter återstår. Häll av 2 dl av pastavattnet och spara det.
6. Häll ner pastan i pannan med vårprimörerna, och låt den stå kvar på värmen. På med osten, peppar och 1,5 dl pastavatten. Rör om, kraftfullt, i 1-2 minuter. Späd ev med mer pastavatten. Du vill att osten ska smälta ner i vattnet och oljan och bli en krämig sås.
7. Ät genast, la pasta non aspetta!
4 portioner