Spanska köttbullar i paprikasås med parmesanpotatis

Saftiga köttbullar i smakrik paprikasås – en rätt som för tankarna till soliga Spanien. Här får klassiska köttbullar ett medelhavstvist med vitlök, paprika och örter, och serveras med parmesanpotatis som ger både sälta och krisp. Den rostade potatisen blandas med riven parmesan för en extra smakdimension som lyfter hela måltiden. En perfekt rätt när du vill laga något enkelt men ändå festligt, med värme, färg och mycket smak. Passar lika bra till vardags som till helgens middag med vänner.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

172,58 kr

Spanska köttbullar i paprikasås med parmesanpotatis

PARMESANSLUNGAD POTATIS

  • 900 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 50 g

    parmesan

KÖTTBULLAR

  • 500 g

    blandfärs

  • 0.5 st

    lök

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 2 msk

    olivolja

PAPRIKASÅS

  • 0.5 st

    lök

  • 350 g

    ajvar Mild

  • 2 dl

    crème fraiche

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

PARMESANSLUNGAD POTATIS

  • 900 g

    potatis

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 50 g

    parmesan

KÖTTBULLAR

  • 500 g

    blandfärs

  • 0.5 st

    lök

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salt

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 2 msk

    olivolja

PAPRIKASÅS

  • 0.5 st

    lök

  • 350 g

    ajvar Mild

  • 2 dl

    crème fraiche

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, tallrik, stekpanna och en bunke.

2. Lägg ut potatisen på plåten, dela den om den är stor. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen ca 25 min. Ta ut plåten och tillsätt riven parmesan.

3. Hacka gul lök och blanda hälften av löken med blandfärs, pressad vitlök, salt och svartpeppar i bunken. Forma små köttbullar och lägg dem på en tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med olivolja, stek köttbullarna gyllenbruna runtom ca 5 min. Tillsätt resten av den hackade löken stek ytterligare 3 min.

4. Häll i ajvar, crème fraiche och låt dem puttra i såsen i ytterligare 10 minuter.

5. Servera direkt från pannan tillsammans med den parmesanslungade potatisen.

Klassiska smaker med spansk twist – köttbullar i paprikasås och parmesanpotatis ger både värme och karaktär. En enkel rätt som känns lyxig och passar lika bra till familjemiddag som till fest.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

172,58 kr

Köpklart recept för

172,58 kr