Hemköp

Grön sparris – Mandel – Zucchini – Fetaost

Recept från Spendrups. Grön sparris med fetaost, zucchini och mandel är en underbar förrätt eller mellanrätt. Syrligheten i fetaosten blir rundare och beskan i de gröna bladen och sparrisen blir mildare tillsammans med Briska flädercider.

15 min

Grön sparris – Mandel – Zucchini – Fetaost

Ingredienser

  • 40 st
    grön sparris
  • 300 g
    fetaost
  • 3 dl
    matolja
  • 1 st
    ägg
  • 2 st
    zucchini
  • 1 dl
    marconamandlar (rostade ej tillgängliga online)
  • 2 msk
    bladpersilja
  • 2 tsk
    körvel
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 tsk
    citron
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Mixa matolja och 200 g fetaost i en matberedare så osten blandas och smulas ner fint i oljan. Häll upp fetaostoljan i en kanna.

2. Häll i ett ägg i matberedaren tillsammans med en skvätt vinäger och mixa ner fetaostoljan i en jämn stråle till en fast majonnäs. Smaka av med salt.

3. Gnid in sparrisen med olja och salt, stek eller grilla sparrisen hårt så den får en god smak och yta.

4. Lägg upp på tallriken och klicka över fetaostmajonnäsen.

5. Hacka mandeln grovt och fördela ut över sparrisen. Hyvla zucchini tunt på mandolin eller med skalare.

6. Blanda försiktigt upp med plockad späd körvel och persilja, smaka av med olivolja, citron och fördela över sparrisen.

7. Avsluta med att smula över fetaost på rätten.

8 portioner

367,50 kr
Hemköp chat icon