Recept från Spendrups. Grön sparris med fetaost, zucchini och mandel är en underbar förrätt eller mellanrätt. Syrligheten i fetaosten blir rundare och beskan i de gröna bladen och sparrisen blir mildare tillsammans med Briska flädercider.
15 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
324,65 kr
40 st
grön sparris
300 g
fetaost
3 dl
matolja
1 st
ägg
2 st
zucchini
1 dl
marconamandlar (rostade ej tillgängliga online)
2 msk
bladpersilja
2 tsk
körvel
2 msk
olivolja
2 tsk
citron
1 nypa
salt
40 st
grön sparris
300 g
fetaost
3 dl
matolja
1 st
ägg
2 st
zucchini
1 dl
marconamandlar (rostade ej tillgängliga online)
2 msk
bladpersilja
2 tsk
körvel
2 msk
olivolja
2 tsk
citron
1 nypa
salt
1. Mixa matolja och 200 g fetaost i en matberedare så osten blandas och smulas ner fint i oljan. Häll upp fetaostoljan i en kanna.
2. Häll i ett ägg i matberedaren tillsammans med en skvätt vinäger och mixa ner fetaostoljan i en jämn stråle till en fast majonnäs. Smaka av med salt.
3. Gnid in sparrisen med olja och salt, stek eller grilla sparrisen hårt så den får en god smak och yta.
4. Lägg upp på tallriken och klicka över fetaostmajonnäsen.
5. Hacka mandeln grovt och fördela ut över sparrisen. Hyvla zucchini tunt på mandolin eller med skalare.
6. Blanda försiktigt upp med plockad späd körvel och persilja, smaka av med olivolja, citron och fördela över sparrisen.
7. Avsluta med att smula över fetaost på rätten.
Köpklart recept för totalt
324,65 kr
Köpklart recept för
324,65 kr