Sparris med oliver, chili och mozzarella
En snabb liten rätt, som passar lika bra att servera som förrätt, tillbehör eller som en av flera smårätter på en buffé. Den tar inte många minuter att laga, men bjuder på stora smaker ändå – perfekt när du har mycket att förbereda i köket eller bara väldigt hungriga gäster.
15 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
152,33 kr
500 g
grön sparris
1 nypa
salt
1 dl
urkärnade oliver
1 st
röd chili
1 st
eko-citron
2 msk
olivolja
1 st
mozzarella
1 st
bröd till servering
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
500 g
grön sparris
1 nypa
salt
1 dl
urkärnade oliver
1 st
röd chili
1 st
eko-citron
2 msk
olivolja
1 st
mozzarella
1 st
bröd till servering
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Ansa sparrisen och koka i saltat vatten i 1-2 minuter, den ska ha lite tuggmotstånd kvar. Skölj i kallt vatten en stund för att avstanna tillagningen.
2. Hacka oliverna grovt. Kärna ur chilin och strimla tunt. Blanda oliver och chili med zesten från citronen, 1 msk av saften och olivolja.
3. Lägg sparrisen på ett fat, bryt mozzarellan i bitar och lägg på. Skeda över dressingen. Servera gärna med rostat bröd.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
152,33 kr
Köpklart recept för
152,33 kr