Hemköp

Sparris med oliver, chili och mozzarella

En snabb liten rätt, som passar lika bra att servera som förrätt, tillbehör eller som en av flera smårätter på en buffé. Den tar inte många minuter att laga, men bjuder på stora smaker ändå – perfekt när du har mycket att förbereda i köket eller bara väldigt hungriga gäster.

15 min

Sparris med oliver, chili och mozzarella

Ingredienser

  • 500 g
    grön sparris
  • 1 nypa
    salt
  • 1 dl
    urkärnade oliver
  • 1 st
    röd chili
  • 1 st
    eko-citron
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    mozzarella
  • 1 st
    bröd till servering

Gör så här

1. Ansa sparrisen och koka i saltat vatten i 1-2 minuter, den ska ha lite tuggmotstånd kvar. Skölj i kallt vatten en stund för att avstanna tillagningen.

2. Hacka oliverna grovt. Kärna ur chilin och strimla tunt. Blanda oliver och chili med zesten från citronen, 1 msk av saften och olivolja.

3. Lägg sparrisen på ett fat, bryt mozzarellan i bitar och lägg på. Skeda över dressingen. Servera gärna med rostat bröd.

4 portioner