Hemköp

Spätta Tikka Masala

4 port, ca 45 min 

45 min

Spätta Tikka Masala

Portioner: 4

Ingredienser

600 g rödspättafiléer eller annan fisk

Tikka masala kryddpasta:
2 msk smör till stekning


1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
3 cm skalad och hackad ingefära
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
1⁄2 msk spiskummin
1 msk Garam Masala
1 tsk chilipulver efter smak (eller skippa helt för mild version)
2 lagerblad
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
3 dl grädde
salt och peppar
1 pressad lime

TOPPA MED:
1 kruka koriander

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök och ingefära med alla torra kryddor i smör på medelvärme i 
en gryta.

2. Tillsätt vatten och sjud i 5 minuter tills en kryddpasta bildas. Mixa till en slät pure.

3. Koka samman kryddpastan med krossade tomater ca 15 minuter. Tillsätt grädde och koka i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar
och limejuice.

4. Dela sken i mindre bitar och lägg ner i grytan, sjud försiktig ett par minuter. Garnera med hackad koriander.

Hemköp chat icon