Hemköp

Spett med koreansk kyckling

En koreansk tvist på kycklingspett med härlig sötsur gouchujang, soja och sesamolja. Servera gärna med kimchi!

50 min

Spett med koreansk kyckling

Ingredienser

MARINAD

  • 2 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk
    riven färsk ingefära
  • 3 msk
    soja
  • 2 msk
    gouchujangsås (ej tillgängligt online)
  • 2 msk
    risvinäger
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 400 g
    tärnad 3 x 3 cm kycklinglårfilé
  • 12 st
    grillspett
  • 1 msk
    rostade sesamfrön
  • 3 st
    strimlade salladslökar

TILLBEHÖR

  • 1 burk
    kimchi

Gör så här

1. Blanda samman allt till marinaden och vänd ner kycklingen. Marinera minst 30 minuter.

2. Trä upp på spetten och grilla sen över kol eller i ugnen på galler tills de blir lite knapriga. Strö över rostat sesamfrö och lite strimlad salladslök.

3. Servera direkt från grillen med kimchi.

Tips! Hittar du inte gouchujangpasta så kan du ersätta den med teriyakisås eller hoisinsås. 

4 portioner

Hemköp chat icon