En koreansk tvist på kycklingspett med härlig sötsur gouchujang, soja och sesamolja. Servera gärna med kimchi!
50 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
329,51 kr
MARINAD
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 msk
riven färsk ingefära
3 msk
soja
2 msk
gouchujangsås (ej tillgängligt online)
2 msk
risvinäger
1 msk
flytande honung
1 tsk
sesamolja
400 g
tärnad 3 x 3 cm kycklinglårfilé
12 st
grillspett
1 msk
rostade sesamfrön
3 st
strimlade salladslökar
TILLBEHÖR
1 burk
kimchi
MARINAD
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 msk
riven färsk ingefära
3 msk
soja
2 msk
gouchujangsås (ej tillgängligt online)
2 msk
risvinäger
1 msk
flytande honung
1 tsk
sesamolja
400 g
tärnad 3 x 3 cm kycklinglårfilé
12 st
grillspett
1 msk
rostade sesamfrön
3 st
strimlade salladslökar
TILLBEHÖR
1 burk
kimchi
1. Blanda samman allt till marinaden och vänd ner kycklingen. Marinera minst 30 minuter.
2. Trä upp på spetten och grilla sen över kol eller i ugnen på galler tills de blir lite knapriga. Strö över rostat sesamfrö och lite strimlad salladslök.
3. Servera direkt från grillen med kimchi.
Tips! Hittar du inte gouchujangpasta så kan du ersätta den med teriyakisås eller hoisinsås.
Köpklart recept för totalt
329,51 kr
Köpklart recept för
329,51 kr