Spicy gochujangbönor med pitabröd

Dessa heta och fylliga bönor är enkla - men smaken är stor. Servera med en sallad till om du vill bygga ut måltiden.

15 min

Spicy gochujangbönor med pitabröd

Ingredienser

  • 2 fp
    vita bönor
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 2 dl
    cheddar
  • 1 msk
    smör
  • 2.5 tsk
    gochujang
  • 3 msk
    gin (säljs ej på Hemköp)
  • 1.5 dl
    vispgrädde
  • 0.5 st
    citron
  • 1 tsk
    sojasås
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Servera med

  • 4 st
    pitabröd

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök tunt.
  2. Riv cheddar.
  3. Stek löken i smör tills den blir glansig.
  4. Lägg i vitlök, gochujang och gin. Låt koka in något.
  5. Häll på grädde.
  6. Låt såsen puttra på låg värme i cirka 10 minuter tills den har tjocknat.
  7. Lägg i den rivna osten och låt smälta.
  8. Smaka av med citron, soja samt salt och peppar.
  9. Lägg i bönorna och rör om.
  10. Toppa med sumakkrydda eller några droppar citron och servera med pitabröd.

4 portioner