Hemköp

Squashsoppa med kikärtsströssel

50 min

Squashsoppa med kikärtsströssel

Portioner: 4

Ingredienser

2 squash, ca 800g
4–5 salladslökar
350–400 g broccolibuketter
3 msk olivolja
ca 1 1⁄4 liter grönsaksbuljong
flingsalt
basilikablad
nymalen svartpeppar

STRÖSSEL:
1 burk kikärter, ca 400 g
4 skivor surdegsbaguette
1 dl finriven parmesan
1⁄4 tsk chiliflingor
1 msk olivolja

VITLÖKSKRÄM:
2 dl crème fraiche
2–3 pressade vitlöksklyftor
salt

Gör så här

STRÖSSEL: Sätt ugnen på 175°. Häll av kikärterna i ett durk- slag och skölj under rinnande vatten. Riv baguetten i små bitar. Blanda kikärter, bröd, parmesan och chiliflingor i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter, rör om 1–2 gånger under tiden.

SOPPA: Ansa och skär squashen i bitar. Ansa och skiva salladslöken i tunna skivor. Skär broccolibuketterna i små bitar. Fräs squashen i olja ca 3 minuter. Tillsätt salladslöken och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt 2/3 av buljongen och sjud soppan under lock, ca 10 minuter. Lägg i broccolin och koka ca 10 minuter. Ta av värmen och mixa med stavmixer. Späd soppan med resten av buljongen till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok och koka 3–5 minuter.

VITLÖKSKRÄM: Vispa crème fraiche med elvisp. Blanda i vitlök. Smaka av med salt. Garnera soppan med basilikablad och toppa med kikärtsströssel. Peppra. Servera med vitlökskräm.

Hemköp chat icon