Hemköp

Stekt sparris med gremolata

Gör sparrisen ännu godare med en frisk och kryddig gremolata på persilja, vitlök och citron! Färskost och strimlade rädisor blir pricken över i. Detta recept lägger du på en skiva bröd med färskost och toppar med riven parmesan för det ultimata sparristillbehöret på bordet.

20 min

Stekt sparris med gremolata

Ingredienser

  • 1 knippe
    grön sparris
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 msk
    vinäger

FÄRSKOSTSPREAD

  • 100 g
    färskost
  • 1 nypa
    svartpeppar

GREMOLATA

  • 1 dl
    olivolja
  • 2 dl
    grovhackad bladpersilja
  • 1 st
    vitlöksklyfta, riven
  • 1 st
    citron, grovrivet skal från
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

RÄDIS-OCH KRASSEJULIENNE

  • 1 knippe
    rädisor
  • 1 ask
    smörgåskrasse

BRÖD OCH TOPPING

  • 4 skivor
    levainbröd
  • 50 g
    riven parmesanost

Gör så här

1. Ansa sparrisen och lägg i en plastpåse tillsammans med olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt marinera ca 20 minuter.

2. Mixa allt till gremolatan med stavmixer, smaka av med salt och peppar.

3. Stek eller grilla sparrisen 2-3 minuter.

4. Grilla levainbrödet och bred på lite färskost smaksatt med svartpeppar.

5. Toppa med sparris, och ringla över gremolatan.

6. Avsluta med strimlad rädisa, smörgåskrasse och riven parmesanost.

4 portioner

200,60 kr
Hemköp chat icon