Gör sparrisen ännu godare med en frisk och kryddig gremolata på persilja, vitlök och citron! Färskost och strimlade rädisor blir pricken över i. Detta recept lägger du på en skiva bröd med färskost och toppar med riven parmesan för det ultimata sparristillbehöret på bordet.
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
188,65 kr
1 knippe
grön sparris
1 msk
olivolja
1 msk
vinäger
FÄRSKOSTSPREAD
100 g
färskost
1 nypa
svartpeppar
GREMOLATA
1 dl
olivolja
2 dl
grovhackad bladpersilja
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 st
citron, grovrivet skal från
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
RÄDIS-OCH KRASSEJULIENNE
1 knippe
rädisor
1 ask
smörgåskrasse
BRÖD OCH TOPPING
4 skivor
levainbröd
50 g
riven parmesanost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 knippe
grön sparris
1 msk
olivolja
1 msk
vinäger
FÄRSKOSTSPREAD
100 g
färskost
1 nypa
svartpeppar
GREMOLATA
1 dl
olivolja
2 dl
grovhackad bladpersilja
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 st
citron, grovrivet skal från
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
RÄDIS-OCH KRASSEJULIENNE
1 knippe
rädisor
1 ask
smörgåskrasse
BRÖD OCH TOPPING
4 skivor
levainbröd
50 g
riven parmesanost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Ansa sparrisen och lägg i en plastpåse tillsammans med olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt marinera ca 20 minuter.
2. Mixa allt till gremolatan med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
3. Stek eller grilla sparrisen 2-3 minuter.
4. Grilla levainbrödet och bred på lite färskost smaksatt med svartpeppar.
5. Toppa med sparris, och ringla över gremolatan.
6. Avsluta med strimlad rädisa, smörgåskrasse och riven parmesanost.
Köpklart recept för totalt
188,65 kr
Köpklart recept för
188,65 kr