Stekt ris är en perfekt resträtt, och just denna kommer med höstiga smaker av kål och svamp. Helt prima när du behöver tömma kylen på veckans slattar!
20 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
203,11 kr
6 dl
jasmin- eller basmatiris, kallt
200 g
valfri svamp
2 klyftor
vitlöksklyftor i skivor
1 st
grön chili i skivor
2 msk
riven ingefära
1 påse
färsk grönkål, riven i mindre bitar
2.5 dl
frysta ärtor
3 st
uppvispade ägg
3 msk
soja
1 msk
honung
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 msk
neutral olja till stekning
Till garnering:
1 kruka
färsk koriander
4 st
skivad salladslök
1 st
lime i klyftor
1 dl
jordnötter- eller pistage
Allergiinformation
ägg
6 dl
jasmin- eller basmatiris, kallt
200 g
valfri svamp
2 klyftor
vitlöksklyftor i skivor
1 st
grön chili i skivor
2 msk
riven ingefära
1 påse
färsk grönkål, riven i mindre bitar
2.5 dl
frysta ärtor
3 st
uppvispade ägg
3 msk
soja
1 msk
honung
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 msk
neutral olja till stekning
Till garnering:
1 kruka
färsk koriander
4 st
skivad salladslök
1 st
lime i klyftor
1 dl
jordnötter- eller pistage
Allergiinformation
ägg
1. Stek vitlök, ingefära och chili i olja i några minuter. Tillsätt svamp, ärtor och grönkål. Stek tills kålen mjuknar något.
2. Tillsätt kallt kokt ris, soja och honung och stek i några minuter till. Flytta över riset till ena sidan av pannan, häll i de uppvispade äggen på andra sidan och stek tills de stelnat. Blanda sedan ihop allt och stek ytterligare några minuter.
3. Toppa med koriander, lime och nötter.
Tips! Det här är en rätt som blir bäst på ris som du har kvar sen dagarna innan. Perfekt rest-räddare!
Köpklart recept för totalt
203,11 kr
Köpklart recept för
203,11 kr