Den här rätten smakar som bäst med färsk strömming. Men hittar du inte strömming går det bra att använda färska sillfiléer.
20 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
235,54 kr
400 g
sillfilé (eller helst 600 g strömmingsfilé)
1 kruka
hackad dill
1 kruka
gräslök
1 st
citron (rivet skal)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 dl
grovt rågmjöl
3 msk
smör
4 skivor
knäckebröd
1 st
liten tunnskivad rödlök
400 g
sillfilé (eller helst 600 g strömmingsfilé)
1 kruka
hackad dill
1 kruka
gräslök
1 st
citron (rivet skal)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 dl
grovt rågmjöl
3 msk
smör
4 skivor
knäckebröd
1 st
liten tunnskivad rödlök
1. Klipp av ryggfenan och lägg ut hälften av filéerna med skinnsidan ned, salta och peppra.
2. Toppa med örter och citronskal, lägg på resterande filéer.
3. Vänd i rågmjöl. Stek gyllene i panna ett par minuter på varje sida.
4. Servera på knäckebröd och toppa med rödlök och dill.
Köpklart recept för totalt
235,54 kr
Köpklart recept för
235,54 kr