Asiatisk kyckling i bästa streetfood-stil! Enkla råvaror och fantastiska smaker. Lägg lite tid och kärlek i förberedelserna så går det snabbt att bjuda på. Ditt kök blir en foodtruck och alla är välkomna!
Tips! För att tillaga kycklingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 24 min på 185°C.
120 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
264,60 kr
MARINAD
3 msk
tomatpuré
1 dl
soja
0.5 dl
honung
2 msk
sesamolja
1 msk
riven ingefära
1 st
finhackad röd chili
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 msk
rostade sesamfrön
2 st
strimlade salladslökar
900 g
kycklingklubbor
RAWSALLAD
0.5 st
finstrimlad rödkål
0.25 st
finstrimlad vitkål
2 st
strimlade morötter
250 g
frysta gröna sojabönor
0.5 dl
mirin
1 st
pressad apelsin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
BLUECHEESEDIPP
140 g
Kvibille ädelost
2 dl
crème fraiche
MARINAD
3 msk
tomatpuré
1 dl
soja
0.5 dl
honung
2 msk
sesamolja
1 msk
riven ingefära
1 st
finhackad röd chili
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 msk
rostade sesamfrön
2 st
strimlade salladslökar
900 g
kycklingklubbor
RAWSALLAD
0.5 st
finstrimlad rödkål
0.25 st
finstrimlad vitkål
2 st
strimlade morötter
250 g
frysta gröna sojabönor
0.5 dl
mirin
1 st
pressad apelsin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
BLUECHEESEDIPP
140 g
Kvibille ädelost
2 dl
crème fraiche
1. Sätt ugnen på 200° (eller airfryern på 185°C).
2. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå minst en timme.
3. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg på en ugnsplåt, stek ca 30 minuter i ugn (eller ca 24 minuter i airfryer).
4. Blanda ihop rawsalladen.
5. Koka samman resten av marinaden och pensla kycklingen ytterligare några gånger under tiden.
6. Smula ädelosten och blanda med crème fraiche.
7. Toppa kycklingen med sesamfrön och salladslök, servera med rawsallad och bluecheesedip.
Köpklart recept för totalt
264,60 kr
Köpklart recept för
264,60 kr