Hemköp

Sticky chicken med rawsallad & bluecheesedipp

Asiatisk kyckling i bästa streetfood-stil! Enkla råvaror och fantastiska smaker. Lägg lite tid och kärlek i förberedelserna så går det snabbt att bjuda på. Ditt kök blir en foodtruck och alla är välkomna!

120 min

Sticky chicken med rawsallad & bluecheesedipp

Ingredienser

MARINAD

  • 3 msk
    tomatpuré
  • 1 dl
    soja
  • 0.5 dl
    honung
  • 2 msk
    sesamolja
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 1 st
    finhackad röd chili
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk
    rostade sesamfrön
  • 2 stycken
    strimlade salladslökar
  • 900 g
    kycklingklubbor

RAWSALLAD

  • 0.5 st
    finstrimlad rödkål
  • 0.25 st
    finstrimlad vitkål
  • 2 st
    strimlade morötter
  • 250 g
    frysta gröna sojabönor
  • 0.5 dl
    mirin
  • 1 st
    pressad apelsin
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

BLUECHEESEDIPP

  • 140 g
    Kvibille ädelost
  • 2 dl
    crème fraiche

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå minst en timme.

3. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg på en ugnsplåt, ugnsstek ca 30 minuter.

4. Blanda ihop rawsalladen.

5. Koka samman resten av marinaden och pensla kycklingen ytterligare några gånger under tiden.

6. Smula ädelosten och blanda med crème fraiche.

7. Toppa kycklingen med sesamfrön och salladslök, servera med rawsallad och bluecheesedip.

4 portioner

416,36 kr
Hemköp chat icon