Hemköp

Sticky chicken med rawsallad & bluecheesedipp

Asiatisk kyckling i bästa streetfood-stil! Enkla råvaror och fantastiska smaker. Lägg lite tid och kärlek i förberedelserna så går det snabbt att bjuda på. Ditt kök blir en foodtruck och alla är välkomna!

Tips! För att tillaga kycklingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 24 min på 185°C.

120 min

Sticky chicken med rawsallad & bluecheesedipp

Ingredienser

MARINAD

  • 3 msk
    tomatpuré
  • 1 dl
    soja
  • 0.5 dl
    honung
  • 2 msk
    sesamolja
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 1 st
    finhackad röd chili
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk
    rostade sesamfrön
  • 2 st
    strimlade salladslökar
  • 900 g
    kycklingklubbor

RAWSALLAD

  • 0.5 st
    finstrimlad rödkål
  • 0.25 st
    finstrimlad vitkål
  • 2 st
    strimlade morötter
  • 250 g
    frysta gröna sojabönor
  • 0.5 dl
    mirin
  • 1 st
    pressad apelsin
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

BLUECHEESEDIPP

  • 140 g
    Kvibille ädelost
  • 2 dl
    crème fraiche

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° (eller airfryern på 185°C).

2. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå minst en timme.

3. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg på en ugnsplåt, stek ca 30 minuter i ugn (eller ca 24 minuter i airfryer).

4. Blanda ihop rawsalladen.

5. Koka samman resten av marinaden och pensla kycklingen ytterligare några gånger under tiden.

6. Smula ädelosten och blanda med crème fraiche.

7. Toppa kycklingen med sesamfrön och salladslök, servera med rawsallad och bluecheesedip.

4 portioner

382,13 kr
Hemköp chat icon