Stuvad spenat – grundrecept
Att stuva någonting innebär att koka det tillsammans med smör, mjöl och mjölk (eller annan vätska) så det blir härligt krämigt och gott. I detta recept visar vi ett grundrecept på hur du lagar god stuvad spenat.
Man kan köpa fryst stuvad spenat, men självklart blir det godare om du lagar den efter vårt grundrecept.
Förutom den klassiska kombinationen av stuvad spenat med stekt falukorv, är det riktigt gott att servera till kokt fisk, fiskpinnar, kyckling, ägg eller potatis.
Du kan även göra stuvad spenat och använda som grunden till en härlig spenatbaserad pastasås.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
51,72 kr
400 g
fryst bladspenat
0.5 st
hackad gul lök
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
0.5 tsk
salt
2 krm
peppar
1 krm
riven muskotnöt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
400 g
fryst bladspenat
0.5 st
hackad gul lök
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
0.5 tsk
salt
2 krm
peppar
1 krm
riven muskotnöt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
- Tina spenaten.
- Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull, utan att den tar färg.
- Pudra över mjölet och låt fräsa 1 minut.
- Rör i grädde och mjölk och låt sjuda under omrörning tills det tjocknat.
- Krama ur vätskan ur den tinade spenaten och vänd ner den i kastrullen.
- Låt sjuda några minuter, späd eventuellt med lite mjölk. Krydda med salt, peppar och muskot.
Tips! Vi har lagat vår stuvade spenat med fryst spenat, men du kan även göra stuvad spenat med färsk spenat. Se bara till att rensa och skölja den färska spenaten först, och hacka den grovt eller fint beroende på vad du föredrar i din sås.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
51,72 kr
Köpklart recept för
51,72 kr