Det här är en omelett, absolut. Men den är också fluffig, som en sufflé? Och lyxig! Vi kallar den suffléomelett, och du får ge den vilket namn du vill, bara du lovar att laga den. Så ljuvligt god!
20 min
VITLÖKSFRÄSTA HARICOT VERTS
TILL SERVERING
1. Dela sparrisarna från knopp till stam på längden.
2. Lägg äggulorna i en bunke tillsammans med hälften av ricottan, 1 dl riven parmesan, salt och nymalen svartpeppar. Rör ihop till en smet.
3. I en annan bunke blandar du resten av ricottan med 1 dl riven parmesan och smakar av med citronskal, salt och nymalen svartpeppar. Känns blandningen torr, tillsätt lite olivolja eller saft av citron och rör om. Ställ åt sidan och spara till servering.
4. Lägg äggvitorna i en separat bunke och vispa med elvisp tills det blir vitt, fluffigt och toppigt. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
5. Smält en klick smör i en stekpanna, gärna non-stick. Lägg ner den halverade sparrisen och stek någon minut på medelhög värme.
6. Häll över äggsmeten och sänk värmen. Låt stå tills den ”stannat” och har blivit gyllene på undersidan.
7. Ansa haricot vertsen. Fräs dem i smör i en stekpanna, ett par tre minuter på medelhög värme, tills de mjuknat. Riv över vitlöken och sväng runt några sekunder så att vitlöken inte bränns. Lyft pannan från plattan och smaka av med salt och peppar.
8. Servera suffléomeletten med riven parmesan och citronskal, klippt krasse, haricots verts och parmesanricottan.
4 portioner